Kurditaustainen bloggari Anter Yaşa kommentoi Turun tapahtumaa Suomen Uutisille. Yaşan puheenvuoro kokonaisuudessaan ohessa.

”Viranomaisten ja politiikkojen teot tulevat reflektoimaan heidän pelkoaan kasvavasta extremismistä maahanmuuttajien joukossa. He pelkäävät, että jos tuomitsevat tapahtumat jyrkästi, se radikalisoi lisää ihmisiä.

Tälläkin hetkellä he ovat paheksumassa minunlaisia ihmisiä tiedon levittämisestä, sen sijaan että oikeasti puuttuisivat ongelmaan.

He luulevat hiljaisuuden ja esittämällä että mitään ongelmaa ei ole, olevan se ratkaisu. He luulevat että kaikki maahanmuuttajat radikalisoituvat jos puhutaan ja tehdään jyrkästi.

Totuus on kuitenkin se että ne maahanmuuttajat, jotka ovat terrorismia vastaan, tulevat aina puhumaan ensimmäisenä sitä vastaan.

Me emme pelkää. Me tiedämme mitä vastaan olemme ja mikä meillä on vastassa. Tämä ei ole meille mitään uutta. Teemme kaikkemme myös Suomen puolesta.

En halua olla se tyyppi, joka sanoo aina että ’I told you so’, (suom: minähän sanoin), mutta minulle ei anneta muuta vaihtoehtoa.

Yrittämällä hiljentää totuus ja tapahtumat ovat terrorismille alistumista. Hyssyttely, motiivin ja taustan kertomatta jättäminen medialta ja kaikkien kriittisten leimaaminen rasisteiksi, natseiksi ja foobikoiksi on nimenomaan mitä terroristit haluavat.

He haluavat vastakkainasettelua ja pelkoa.

Älkää pelätkö median ja terroristien pelejä. Poliisi ja tietoiset kansalaiset ovat edellä. Luottakaa kansalaiseen enemmän kuin poliitikkoihin ja kaupallisiin mediataloihin, sillä heidän tarkoitus on pitää teidän silmät kiinni hymy suussa.

Älä ole terrorismin uhri. Puhu sitä vastaan. Puhu sen alkuperästä, ja puhu miksi sitä tehdään. Puhu kuka sitä tekee ja puhu, miten se ehkäistään. Älä alistu!

Hupaisaa on se, että esim. ruuan kärytessä maahanmuuttajien keskuksessa oli jo melkein joukkolynkkaus käynnissä rasistien iskusta. Sama kaava Itäkeskuksen kuvitellussa pahoinpitelyssä. Nyt samat tyypit huutavat kilpaa, miten ei saa tehdä nopeita johtopäätöksiä.

En kannata myöskään nopeiden johtopäätösten tekemistä minkään tahon tempauksissa, mutta huvittaa vaan tämä ihmisten kaksinaismoralismi. Tämä kuvastaa miten terrorismi toimii. Kun muovikipot sulavat vastaanottokeskuksessa ovat samat henkilöt, jotka huutavat ettei saa tehdä aikaisia johtopäätöksiä, tekemässä johtopäätöksiä isoista pahoista äärioikeistonatseista! Kun tapahtuu islamistinen terrori-isku, yht’äkkiä samat henkilöt ovat pelosta hiljaa.

Hyvä media ja pää maan alla asuvat hyödylliset idiootit: Ihan oikeasti hei.”

Anter Yaşa