Perussuomalaiset säilyttivät kaksi paikkaansa Keski-Suomen vaalipiirissä. Viitasaarelainen perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli Keski-Suomen vaalipiirin äänikuningas 8 036 äänellä ja uusi pestinsä.

Jyväskyläläinen konkaripoliitikko Toimi Kankaanniemi jättää eduskunnan saatuaan 2 485 ääntä. Hänen tilalleen eduskuntaan nousee uutena jämsäläinen Jouni Kotiaho, joka keräsi 2 878 ääntä.

Teuvo Hakkarainen iloitsee oman vaalipiirinsä ja koko puolueen vaalivoitosta.

– Tämä on suuri voitto siitä, että kanveesista lähdettiin liikkeelle puolueen hajaannuksen jälkeen vuonna 2017. Kannatus kävi jopa kuudessa prosentissa. Siitä on noustu.

Jussi Halla-aholle annan kiitoksen hyvistä esiintymisistä. Meillä on selkeät linjaukset ja ne ovat purreet. Jos vaalikamppailu olisi jatkunut vielä pari viikkoa, niin me olisimme suurin puolue, Hakkarainen analysoi perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Jyväskylässä.

”Meillä ei ole tehty höttöpolitiikkaa”

Hakkaraisen mukaan perussuomalaiset eivät ole sortuneet sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen tapaan katteettomaan lupaukseen ”vappusatasesta” eli sadan euron nettokorotuksesta alle 1 400 euron eläkkeisiin.

– Meillä ei ole tehty höttöpolitiikkaa. Emme ole koettaneet repiä rahaa taivaalta. Tyhjästä on huono nyhjästä. Suu säkkiä myöten, Hakkarainen toteaa.

Keski-Suomi on Manner-Suomen kolmanneksi pienin vaalipiiri Satakunnan ja Lapin jälkeen. Kahden paikan saaminen yhteensä kymmenen keskisuomalaisen kansanedustajan joukkoon on hyvä saavutus. Hakkarainen haluaa kiittää äänestäjiä ja perussuomalaisia vaalityöntekijöitä.

– Kovasti kiitoksia perussuomalaiselle kenttäväelle uhrautuvaisesta kenttätyöstä ja äänestäjille paljon kiitoksia, että vielä luotitte, Hakkarainen kiittelee.

MIKA RINNE