Turussa vietettiin lauantaina Suomen ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun vuosipäivää mielenosoitusten merkeissä. Suomen Uutiset pyysi 188-Kukkavirta-muistotilaisuudessa paikalla olleita perussuomalaisia kertomaan omia tunnelmiaan terrori-iskun suhteen: mitä pitäisi tehdä, jotta tällaista ei enää ikinä tapahtuisi Suomessa.

Tamperelainen kaupunginvaltuutettu Heikki Luoto (ps.) kummeksui Turun kaupungin päätöstä olla muistamatta terrori-iskua ja sen uhreja.

Luoto huomautti, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on yksi Turun kaupunginvaltuutetuista. Orpo on myös yksi kokoomuksen ääniharavista eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa.

Ja nimenomaan Petteri Orpo oli turvapaikka-asioista vastaavana sisäministerinä silloin, kun Eurooppaa kierrellyt Abderrahman Bouanane tuli Suomeen turvapaikanhakijana, valehdellen ikänsä ja henkilöllisyytensä.

– Mahtavatko turkulaiset äänestää uudestaan Orpoa, Heikki Luoto pohtii.

Peltokangas: olemme käännekohdassa

Kukkavirta-muistotilaisuuden juhlapuheen pitänyt Mauri Peltokangas on kaustislainen kuntapoliitikko, jonka vahvat videopuheet ovat keränneet miljoonia katsojia netissä.

Peltokankaan mielestä nyt on tullut viimeinen hetki myöntää tosiasiat.

– Ihmisten pitää ymmärtää, että me olemme käännekohdassa.

Mauri Peltokankaan mukaan valtapuolueet ja valtamedia ovat yrittäneet sitkeästi kiistää sen vääjäämättömän tosiasian, että haittamaahanmuutto johtaa Suomessakin automaattisesti samaan tilanteeseen kuin Ruotsissa.

– Kissa on nostettava pöydälle, Peltokangas sanoo.

Täyskäännös maahanmuuttopolitiikassa

Peltokankaan mukaan ratkaisu on yksinkertainen: maahanmuuttopolitiikassa on tehtävä täyskäännös.

– Jo pelkästään nykyisen hallitusohjelman maahanmuuttopoliittisten kirjausten ottaminen täyteen käyttöön olisi merkittävä askel eteenpäin, Peltokangas sanoo.

Ainoa hallitusohjelman kohta, joka on toteutettu, on turvapaikanhakijoille annettavan maksuttoman oikeusavun rajaaminen ja asianajajille maksettavien palkkioiden kohtuullistaminen. Muilta osin näyttää siltä, että hallituksella ei ole pienintäkään aikomusta laittaa hallitusohjelman maahanmuuttopoliittisia kirjauksia täytäntöön.

Peltokangas esittää lisää yksinkertaisia lääkkeitä: rajavalvonta on palautettava. Meidän on noudatettava EU:n sääntöjä ja painostettava muitakin EU-maita noudattamaan niitä.

Mutta kaikkein tärkeintä on se, että ihmisten pitää ymmärtää, että me olemme nyt käännekohdassa, ja meidän pitää alkaa toimia, Peltokangas korostaa.

”Psykoottista naisvihaa”

Perussuomalaisten nuorten 3. varapuheenjohtaja Liina Veronica Isto muistaa olleensa vihainen ja peloissaan kuullessaan terrori-iskusta. Hän oli itse muuttanut Turkuun vain pari viikkoa aikaisemmin ja eräs hänen tuttunsa oli kulkenut kauppatorin ohi vain hetkeä ennen iskua.

– Tuntui, että isku osui liian lähelle. Tuli pelko, että joku tuttu olisi ihan hyvin voinut olla siellä. Tai minä itse, Liina kertoo.

Islamin nimissä toiminut Abderrahman Bouanane valitsi kohteikseen erityisesti naisia. Molemmat terrori-iskussa kuolleet olivat naisia. Myös useimmat muut veitseniskuja saaneet olivat naisia. Bouanane kävi miesten kimppuun vain, jos nämä yrittivät auttaa hänen puukottamiaan naisia.

Liina Veronica Isto ei kuitenkaan pidä terroristin tekoa pelkästään uskonnon motivoimana. Hän on sitä mieltä, että teon takana on lähes psykoottinen naisviha ja mielenterveyden ongelmia. Tosin mielentilatutkimuksen mukaan Bouanane oli puukotukset tehdessään syyntakeinen, eli hän toimi täydessä ymmärryksessä.

Humanitaarisia tulijoita ei pitäisi olla

Perussuomalaisten nuorten 3. varapuheenjohtaja on sitä mieltä, että tulijoiden taustat olisi selvitettävä tarkemmin.

– Jos tietäisimme ylipäätään, keitä tänne tulee, tätäkään rikosta ei olisi tapahtunut.

Mutta perusongelma on humanitaarinen maahanmuutto, jota ei Liina Veronica Iston mielestä pitäisi harjoittaa ollenkaan. Humanitaarisia tulijoita ei siis pitäisi olla lainkaan, eikä ainakaan ilman papereita tulevilla pitäisi olla mitään asiaa maahan.

Turun jihadisti valehteli Suomeen tullessaan henkilöllisyytensä ja ikänsä.

– Koko turvapaikkaprosessilla ei ole mitään merkitystä, jos henkilötiedot voi valehdella, Isto korostaa.

Kuvakooste mielenosoituspäivän tapahtumista sekä Peltokankaan puhe löytyvät tästä linkistä.

Perussuomalaisten Nuorten kolmas varapuheenjohtaja Liina Veronica Isto laski piirijärjestön kukkakimpun Aurajoen kuljetettavaksi tänään osana 188-Kukkavirta-muistotilaisuutta. Tilaisuus oli hieno ja arvokkaasti toteutettu. Arvokkuus jäi ikävä kyllä puutumaan vasemmistoanarkistien vastamielenosoittajilta, jotka mekastavat videossa taustalla.

Julkaissut Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry Lauantai 18. elokuu 2018

Perussuomalaisten Nuorten 3. varapuheenjohtaja Liina Veronica Isto laski piirijärjestön kukkakimpun Aurajoen kuljetettavaksi tänään osana 188-Kukkavirta-muistotilaisuutta.

SUOMEN UUTISET