Turun Perussuomalaisten hallitus tuomitsee kannanotossaan kaupungin päättäjien välinpitämättömän suhtautumisen vuosi sitten tapahtuneeseen terrori-iskuun. Kaupunki ei järjestänyt hiljaista hetkeä eikä muistotilaisuutta, vaan yrittää lakaista tapahtuneen maton alle.

Turun Perussuomalaiset tuomitsee Turun päättäjien välinpitämättömän suhtautumisen Kauppatorilla 18.8.2017 tapahtuneeseen terrori-iskuun.

Esimakua välinpitämättömyydestä saatiin perussuomalaisten mukaan jo viime elokuussa, jolloin kaupunginvaltuustossa ei pidetty hiljaista hetkeä iskun uhreille. Turun kaupunki ei ole myöskään valmis järjestämään muistotilaisuutta terroriteon vuosipäivänä. Perussuomalaiset moittivat kaupunginjohtaja Minna Arven (kok.) toimintaa asiassa. Arven mukaan ”traaginen rikos tai sen tekijä ei sellaista ansaitse”, vaan kaupunki kunnioittaa uhreja parhaiten työskentelemällä ”turvallisuuden, kulttuurien yhteisymmärryksen ja maahanmuuttajien kotoutumisen parantamiseksi”.

– Vaikka päättäjät haluaisivatkin unohtaa elokuun tapahtumat, teko on jäänyt historiaan ja suomalaisten mieliin, perussuomalaiset painottavat.

– Turvallisuusuhkiin, kuten terrorismiin ja ääri-islamismin huolestuttavan nopeaan leviämiseen ei pidä suhtautua naiivisti, mutta tällä hetkellä koko keskusteluilmapiiri asian ympärillä on täysin epäterve. Ei ongelmia voi lakaista maton alle loputtomiin, vaan tarvitaan ennaltaehkäiseviä ja konkreettisia toimia, vaatii Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Kai Sorto.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä on tehnyt viime vuosina lukuisia muutosehdotuksia Turun maahanmuuttopolitiikkaan ja esittänyt muun muassa turvakameroiden lisäämistä keskustan alueelle. Päätöksenteko on kuitenkin mennyt kaupungissa täysin päinvastaiseen suuntaan, jopa viime vuotisen terrori-iskun jälkeen.

– Esimerkiksi sosiaali- ja terveyslautakunta teki huhtikuussa SPR:n kanssa puitesopimuksen laittomasti maassa olevien majoitamisesta tavalliseen asuintaloon Varissuolla. Jätimme asiasta eriävän mielipiteen sekä selvityspyynnön monista avoimina olevista kysymyksistä, toteaa Turun Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Pirjo Lampi. Suome Uutiset kertoi asiasta aiemmin.

Turun perussuomalaiset muistuttaa, että hätämajoituksen järjestäminen sekä terveyspalvelujen laajentaminen laittomasti maassa oleville uhkaa yhteiskunnan sisäistä vakautta ja yleistä turvallisuustilannetta.

– Näitä houkuttimia ei pidä ylläpitää tai lisätä, vaan turkulaisten turvallisuuden tulee olla etusijalla.

SUOMEN UUTISET