Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho harmitteli MTV:n vaalitentissä, että pienipalkkaisella, työssäkäyvällä ihmisellä ei ole varaa asua Helsingissä. – Tämän vuoksi meillä on samaan työvoimapulaa ja työttömyyttä, Halla-aho sanoi.

MTV Uutisten suuressa vaalitentissä keskiviikkona puoluejohtajat keskustelivat asuntojen hinnoista ja asumisesta. Asuntojen hinnat ovat viime vuosina nousseet voimakkaasti suurimmissa kaupungeissa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson esitti ratkaisuksi, että isojen kuntien pitäisi rakentaa lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Kokoomusjohtaja Petteri Orpo puolestaan esitti maankäyttö- ja rakennuslain uudistamista, jotta kunnilla olisi enemmän vapauksia kaavoittaa tonttimaata.

Asumistukiasukkaista jo kolmannes ulkomaalaisia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistutti, että mikään määrä asuntotuotantoa ei riitä, jos väestö kasvaa vielä nopeammin, kuten esimerkiksi Helsingissä ja muissa suurissa kaupungeissa.

– Keskeinen ongelma on se, että suuriin kaupunkeihin muuttaa suuressa määrin ihmisiä, jotka eivät itse maksa asumisestaan, vaan he ottavat vastaan asumistukia. Muuttoliike tulee ennen kaikkea ulkomailta. Pääkaupunkiseudun kunnissa jo kolmannes asumistukiasiakkaista on ulkomaalaisia.

– Totta kai tämä tuettu asuminen siirtyy vuokratasoon. Se hyödyttää kiinteistösijoittajia. Se johtaa siihen, että pienipalkkainen ihminen, jolla olisi työpaikka, niin hänellä ei ole varaa asua Helsingissä. Tämän vuoksi meillä on samaan aikaan työvoimapulaa ja työttömyyttä, Halla-aho sanoi.

SUOMEN UUTISET