

MATTI MATIKAINEN
Kansanedustaja Vallin kommentoi bilekohua: “Tony Halme sanoi minulle kerran..”
Kansanedustaja Veikko Vallin (ps.) pohdiskelee mediajulkisuutta ja sopivuuden rajoja.
Vallin kirjoittaa:
Tony “Viikinki” Halme sanoi minulle kerran, että ei pidä olla “täydellinen” ihminen, jos haluaa suosituksi ja julkkikseksi. Mutta hän lisäsi, että pitää itse valita missä ja miten on epätäydellinen.
Julkisuuden henkilön pitää siis osata mokailla tai erottua harkitusti, jotta ihmiset kokevat hänet yhdeksi heistä, tavallisesta kansasta.
Siksi myöskin Sanna Marinin bailaaminen ja julkinen juopottelu on sekä paheksuttua että hyväksyttyä, riippuen keneltä kysytään.
Saattaa jopa olla, että tuo ensimmäinen kotivideo on tarkoituksella vuodettu julkisuuteen. Sillä pääsee globaalisti julkkikseksi. Ja siitä on hyötyä uran jatkovaiheissa.
Frank Sinatraa lainaten: “on ihan sama mitä julkisuudessa kirjoitetaan, kunhan nimi on oikein.”
Ei se nyt ihan sama ole mitä kirjoitetaan mutta melkein.
Varsinkin Suomessa ryyppäämistä edelleen ihannoidaan, koska niin monet meistä sitä harrastavat. Ja yhä useampi kannattaa myös huumeiden vapauttamista, käyttöhuoneita ja niin edelleen. (Itse en kannata.)
On myös asioita, joissa johtajilla ja tavallisilla kansalaisilla on eri normit.
Jos naapurin Pena ottaa itseään 30 vuotta nuoremman vaimon, niin se ei kaikkien mielestä ole oikein sopivaa. “Sehän on hänen oman lapsensa ikäinen”, sanotaan.
Mutta kun saman tekee tasavallan presidentti, niin siinä ei olekaan mitään kummallista vaan se on valtavan hienoa ja ihailtavaa.
Erottuminen ja epätäydellisyys pitää hallita, jos ammattiin kuuluu julkisuus ja kansansuosio.
Ihailemme mokailevia tai poikkeavasti käyttäytyviä julkisuuden henkilöitä – halusimme tai emme.
Koska meillä ei ole oikeita kuninkaallisia, niin täytyy tyytyä bile-prinsessoihin ja -prinsseihin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS-Nuoriso: Pääministeri tarvitaan johtamaan Suomea, ei illanviettoja
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.