SDP:n imatralaiskansanedustaja Jukka Kärnä vahvistaa puheenjohtaja Timo Soinin havainnon SDP:n työläiskannatuksen vuotamisesta perussuomalaisiin. Kärnän mielestä demareiden nuotta vuotaa miehistä ja ay-liikkeen väestä. Uusilla ministerivalinnoilla ei käännetä kannatusta nousuun.

– Uudet ministerit tuovat varmasti uusia naisäänestäjiä, mutta nuotan perä vuotaa miehistä ja se pitäisi korjata, Kärnä sanoi Ylen Etelä-Karjalan radion haastattelussa.

Kärnä kuuluu itse perinteisiin teollisuusdemareihin toimittuaan parikymmentä vuotta Ovakon terästehtaan pääluottamusmiehenä. Hän pyrki taannoin SDP:n varapuheenjohtajaksi, mutta jäi valitsematta. Kärnä sanoo, että äänestäjltä tulleet yhteydenotot ovat antaneet merkin siitä, että miehiä pitäisi olla enemmän: tasa-arvo ei kansan syvien rivien keskuudessa tunnu toteutuvan. Kärnän mukaan SDP:tä äänestävä suomalainen haluaa esikuvakseen demarimiehen.

– Näyttää siltä, että eduskuntaryhmässä ja ministereissä oleviin henkilöihin on vaikea samaistua. On todella tärkeää, että siellä on jengiä joihin voi samaistua ja joilla on yhteinen tausta. SDP:n kannatus lipeää koko ajan miehistä ja onhan ne saatava takaisin. Ei tästä muuten mitään tule. Olen viestittänyt tämän myös Jutta Urpilaiselle, Kärnä purnaa Etelä-Karjalan radiossa.

PS VERKKOTOIMITUS