

PS VERKKOTOIMITUS
KOK ja SDP putosivat, PS jatkaa tasaista nousua
Ylen taloustutkimuksella teettämä gallup mittasi perussuomalaisille 18,1 % kannatuksen. Nousua on 0,4 prosenttiyksikköä. Päähallituspuolueista sekä kokoomus että sdp ovat vaikeuksissa. Kokoomus putosi 1,1 prosenttiyksikköä päätyen 20,8 % lukemaan. Sdp tippui 0,5 prosenttiyksikköä ja on nyt perussuomalaisten kanssa lähes tasoissa. Keskustan kannatus oli lähes ennallaan, se nousi 0,1 prosenttiyksikköä 17,2 %:iin.
Ylen mukaan gallupin viimeisen viikon lukujen mukaan sosiaalidemokraatit ovat tulleet aiempaa reippaammin alas, kannatus on vain 16,8 prosenttia. Perussuomalaiset sen sijaan olivat viikon kakkospuolue 20,2 prosentin kannatuksella. Myös keskustan tuki kasvoi kuluneen viikon aikaan.
Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kommentoi lukuja.
– Oma arvioni on, että tilanne on hiljalleen ”kypsynyt” ja lopullinen sysäys puoluekannan vaihtamiselle saatiin tällä viikolla, kun demarit Urpilaisen johdolla asettuivat kannattamaan kyproslaisten pankkien auttamista.
Gallupmuutokset ovat Tossavaisen mielestä ymmärrettäviä, kun muistetaan sdp:n suhtautuminen Turun telakan tukemiseen ja kun sitten pian sen jälkeen halutaan pelastaa venäläisten mafiosojen miljardit.
– Demarit ovat omassa propagandassaan painottaneet solidaarisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Puheiden ja käytännön ristiriita on niin räikeä, että se ei jää kansalaisilta huomaamatta. Hyvä niin.
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kommentoi myös lukuja.
– Laajalla rintamalla käyty taistelu suomalaisen työn ja yrittäjyyden puolesta tuo tulosta ja antaa kansalta luottamusta. Perussuomalaisten menestyksen takana on oikeanlaisen moraalin vaaliminen ja toiminta koplausmenettelyjä vastaan.
Demareiden viimeisen viikon rajussa pudotusessa näkyy Putkosen mukaan monta asiaa.
– STX:n jälkiaallot ovat rokottaneet päähallituspuolueita. Lisäksi Juho Eerola ahdisti Jutta Urpilaisen Kypros-asiassa nurkkaan. Mutta myös Urpilaisen omat Kypros-kommentit ovat vaikuttaneet pudotukseen. Lisäksi Teuvo Hakkaraisen ja muiden kansanedustajien toiminta Himasen tapauksessa ovat vaikuttaneet, Putkonen summaa.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää