Kokoomuslainen taustavaikuttaja, Taloudellisen tiedotustoimiston toimitusjohtaja Kari Väisänen murehtii hallituksen takkuista taivalta kolumnissaan SDP:n Demokraatissa.

– Substanssin osalta suurin virhe on varmasti se, etteivät kokoomus ja demarit – siis yhdessä – ole osanneet, tai uskaltaneet runnoa läpi suuria asioita kuten esimerkiksi kunta- ja sote-uudistusta. Pelko hallituksen hajoamisesta on ollut liian iso, Väisänen tulkitsee.

Liiallinen varovaisuus taas on johtanut siihen, ettei kummassakaan asiassa enää ole saavutettavissa päätöksiä, jotka miellyttäisivät puolueiden koko jäsenistöä, äänestäjistä puhumattakaan.

Sekä demareissa että kokoomuksessa esiintyy myös puheenjohtajaa tukevaa johtajuusvajetta, joka näkyy Kataisen ja Urpilaisen kasvoilla väsymyksenä ja lievänä ärtymyksenä. Kokoomus ei näytä ymmärtävän, ettei puolueen imagoa rakenneta mainostoimistossa, vaan kentällä. Demareiden ministerijoukkue oli taas koottu osin väärin perustein, jossa kyvykkyys ei ole ollut tärkein valintakriteeri.

PS VERKKOTOIMITUS