
Laura Huhtasaari Helsingin Sanomien henkilökuvassa: Haluan Suomen takaisin normaaliksi
En halua, että konservatismi on radikaalia, niin kuin se nykyään on. Haluan puhua tytöistä ja pojista, en halua kyseenalaistaa vietämmekö joulua vai emme, Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari sanoi Helsingin Sanomien henkilökuvassa.
Huhtasaaren vaalislogan on Suomi takaisin.
– Se tarkoittaa, että Suomi takaisin normaaliksi. Make Finland normal again, Huhtasaari selittää Helsingin Sanomien haastattelussa.
Normaalissa Suomessa tavallisten suomalaisten arvokonservatiivisia mielipiteitä ei leimattu radikaaleiksi, eikä media esittänyt pienten radikaaliporukoiden mielipiteitä itsestäänselvyyksinä.
HS esittelee kaikki presidenttiehdokkaat laajoissa henkilöhaastatteluissa, joissa ehdokkaat tulevat tavallista paremmin myös itse kuulluiksi.
– Olisin halunnut sloganiksi että I want my country back, mutta sitä on hirveän vaikea kääntää. Se on Nigel Faragelta. Faragelta meni 20 vuotta, että hän sai Britannian irti EU:sta. Katson usein hänen puheitaan Euroopan parlamentissa, Huhtasaari kertoo haastattelussa.
”Haastan Niinistön federalismin”
Ulkopolitiikan kysymyksissä Huhtasaari jatkoi aikaisemmista haastatteluista tutulla inhorealistisella linjalla: Venäjän presidentti Vladimir Putin on kovanaama, ja kovanaamat eivät arvosta mitään nöyristelyä.
– Sellaista ei kunnioita kukaan. Mutta ei pidä ainakaan henkilökohtaisesti loukata, Huhtasaari sanoi.
Presidentti Sauli Niinistö on Huhtasaaren mukaan tasapainoillut Suomen Venäjän-suhteissa hyvin, eikä Huhtasaari näe aihetta haastaa häntä tässä kysymyksessä.
– Haastan kyllä siitä, että Niinistö on federalisti ja haluaa nyt vielä lähteä rajoittamaan sananvapautta, että pitäisi puuttua enemmän vihapuheeseen.
Se on Huhtasaaren mielestä hirveän vaarallinen tie.
– Kiihottaminen pelkästään kansanryhmää vastaan on aivan liian tulkinnanvaraista, ja tämä vihapuhelainsäädäntö on aivan älytöntä. Meillä on jo kunnianloukkaus ja laiton uhkaus lainsäädännössä.
”Jokaisella kansalla on oikeus valtioon”
Huhtasaari sai haastattelussa kommentoida hänestä julkisuudessa toistuvasti esitettyjä valheita ja väärinkäsityksiä.
Mikä on suurin väärinkäsitys, joka sinuun liittyy, Huhtasaarelta kysyttiin.
– Ensinnäkin se, että olisin jotenkin natsi. Olen nimenomaan juutalaismyönteinen. Olen sitä mieltä, että jokaisella kansalla pitää olla valtio. En myöskään ole mikään rasisti tai rotuopin kannattaja, Huhtasaari selitti.
– Sitten tämä ajatus, että olen muka sanonut, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille. Kun kysyttiin, niin vastasin, että kyllä ne kuuluvat kaikille.
Helsingin Sanomat otsikoi kaksi vuotta sitten Huhtasaaren lausuneen, että ”Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille”.
Oikeasti Huhtasaari oli todennut, että olisi ihmisoikeuksien väärinkäyttöä, jos Suomesta tehtäisiin turvapaikka Isis-taistelijoille, kun ihmisoikeudet on nimenomaan tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat suojelua Isisin kaltaisia tahoja vastaan.
Keskustelu liittyi väitteeseen, jonka mukaan ihmisoikeudet estäisivät Suomea palauttamatta Isis-taistelijoita kotimaahansa, vaikka heitä tulisi Suomeen satamäärin.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää