Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kertoi, että puolue on täysin valmiina alkavaan syysistuntokauteen.

– Olemme tehneet töitä koko kesän ja valmistelleet puolueohjelmaan perustuvia nostoja, joita otamme esille eduskunnassa, Meri sanoi Hyvinkäällä perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkouksessa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmään kuuluu alkukesän tapahtumien jälkeen 17 kansanedustajaa.

– Ryhmässä on nyt hyvä henki ja menemme yhdessä eteenpäin. Pöytä on puhdistettu. Rankaisemisen ja harjaamisen aika on ohi, Meri sanoi.

Oppositiopolitiikassa korostuu nyt suomalaisten etu

Meri osoittaa kiitokset myös puolueen uudelle puheenjohtajalle, europarlamentaarikko Jussi Halla-aholle. Hän on toteuttanut puheenjohtajavaalikampanjansa lupauksen siitä, että keskustelevuutta ja avoimuutta lisätään puolueen toiminnassa.

– Tämä lupaus ei ollut sanahelinää, vaan se on toteutunut täydellisesti.

Perussuomalaiset tulee syksyllä tekemään eduskunnassa tiukkaa oppositiopolitiikkaa, jossa korostuu ennenkaikkea tavallisen suomalaisen etu.

– Perussuomalaiset esittää vastauksia kaikkiin keskeisiin kysymyksiin. Tarjoamme myös uusia ideoita ja vastinpareja, Meri sanoi.

Uusia käytäntöjä ja päätöksiä maahanmuuttopolitiikkaan

Perussuomalaisten keskeisien teemojen joukossa ovat edelleen EU-kriittisyys ja maahanmuuttokriittisyys.

– EU-kriittisyys ei kuitenkaan tarkoita eristäytymistä, vaan suomalaisten edun ajamista. Suomi on aina tehnyt ja tulee tekemään yhteistyötä muiden kanssa, Meri sanoo.

Hän on huolissaan EU:n paisuneesta sanelupolitiikasta, jonka myötä suomalaisten valta päättää omista asioistaan on vähenemään päin. EU:n perussopimuksiin kirjatun läheisyysperiaatteen mukaan päätökset pitäisi kuitenkin pyrkiä tekemään alhaisella tasolla ja lähellä niitä ihmisiä joihin päätökset vaikuttavat.

– Tämä periaate ei aina toteudu riittävän hyvin. EU:n toimivalta vaikuttaa Suomen asioihin on laajentunut salakavalasti. Esimerkkinä voi nostaa raideliikenteen kilpailuttamisen, jonka vaatimus perustuu EU-asetukseen. Taakanjakojärjestelmällä EU taas välillisesti haluaa puuttua Suomen maahanmuuttopolitiikkaan, Meri harmittelee.

Maahanmuuttopolitiikassa kansallisen edun ajaminen edellyttää uusia käytäntöjä ja päätöksiä toimenpiteistä.

– Nykyään vain näyttää olevan trendi, että kovien päätösten tekemistä on haluttu välttää ettei vain oltaisi samanlaisia kuin esimerkiksi Unkari, jota jostain syystä paheksutaan. Meri sanoo.

SUOMEN UUTISET

Tagit