Perussuomalaisten kansanedustaja Anne Louhelainen on huolissaan Kanta- ja Päijät-Hämeen huolestuttavasta työllisyystilanteesta. Louhelainen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee hallituksen toimia alueen työllisyyden parantamiseksi.

– Hämeen alue on kärsinyt huonosta työllisyydestä jo vuosia. Lähes poikkeuksetta työttömyysluvut ovat Hämeen seudulla suurempia kuin keskimäärin muualla maassa ja ne kasvavat edelleen liian kovaa vauhtia, Louhelainen toteaa.

Työttömien työnhakijoiden määrä oli Hämeessä 12,3 % työvoimasta, kun luku koko Suomessa on 11,5. Lisäksi alle 25-vuotiaiden työttömien prosenttiosuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli toukokuun lopussa Hämeessä 16,5 % ja koko maassa 14 %. Lisäksi pitkäaikaistyöttömien määrä on Hämeessä kasvanut lähes 25 % viime vuodesta.

– Vaikka koko Suomen työttömyysasteessa pieni parannus näkyykin, niin kaukana ollaan hallituksen vaalikauden alussa asettamista tavoitteista. Lisäksi työttömyys ei läheskään kaikkialla ole vähentynyt tai edes pysynyt edellisen vuoden lukemissa, joten täsmätoimia maakuntiin tarvitaan, Louhelainen huomauttaa.

PS VERKKOTOIMITUS