Perussuomalaisten kansanedustaja Anne Louhelainen on huolissaan Hämeen ely-keskuksen starttirahoihin ja palkkatukeen varatuista määrärahoista. Louhelainen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa tiistaina.

– Miten hallitus varmistaa, että palkkatukeen ja starttirahoihin varatut määrärahat riittävät ja miten hallitus edistää työllisyyttä Päijät-Hämeessä, joka jo pitkään on ollut yksi heikoimman työllisyyden alueista Suomessa? Louhelainen kysyy.

– Starttirahoista ja palkkatuesta leikkaaminen vaikuttaa erityisesti nuorten työllistymiseen ja on näin ollen täysin väärä säästökohde.

Pienentää työllistämisen kynnystä

Viime vuonna Päijät-Hämeen alueella perustettiin 867 uutta yritystä.

– Yrittäjä on aina tulevaisuudessa myös potentiaalinen työnantaja. Palkkatuki on monelle vastavalmistuneelle ja työttömänä olleelle nuorelle mahdollisuus työelämän alkuun. Työnantajalle palkkatuki pienentää työllistämisen kynnystä, Louhelainen muistuttaa.

– Nämä ovat juuri niitä keinoja, joilla yrittäjyyttä ja työllistämistä tulee tässä taloudellisessa tilanteessa tukea entistä enemmän, jotta saamme lisää työtä kansalle.

SUOMEN UUTISET