Juho Eerola (ps.) asteli torstaina eduskuntaan tuoreena hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Kärsivällisyys ja nöyrä työ palkittiin valinnan myötä.

Paikka vapautui, kun valiokuntaa vuodesta 2012 johtanut Pirkko Mattila (ps.) valittiin sosiaali- ja terveysministeriksi tehtävästä väistyneen Hanna Mäntylän (ps.) tilalle.

Millä mielin lähdet johtamaan valiokuntaa?

– Nöyrin mielin. Olen otettu kovasti, että minut on näin valittu ja sain omasta ryhmästä näin laajan kannatuksen, Eerola iloitsi.

Neljän vuoden odotus

Eerolalla on takanaan kärsivällisyyttä vaatinut vuosi, kun vuosi takaperin hän tipahti yllättäen puolueen puheenjohtajakolmikosta Turun puoluekokouksessa.

– Tässä on takana kärsivällisyyttä vaativa neljä vuotta, kun silloin minua myös yritettiin saada hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi. Nyt minä en tähän erityisesti itse pyrkinyt, vaan tämä tuli ryhmän puolelta, Eerola korosti.

Vuonna 2012 paikka vapautui Jussi Halla-ahon jäljiltä. Hän suositteli tuolloin Eerolan valintaa itsensä tilalle. Tehtävään valittiin kuitenkin Mattila.

Välillä lasketaan, välillä noustaan

Mutta vuosi sitten tuli kuitenkin kuoppa uraan varapuheenjohtajuuden lähdettyä?

– Politiikassa käy aina näin. Tähän pitää tottua. Välillä noustaan ja välillä lasketaan ja se kuuluu tähän hommaan eikä siitä pidä stressiä kantaa, Eerola filosofoi.

Valiokunnan asiapuolen haltuun ottaminen on lähiviikkoina ja jo nyt kova työ. Mutta Eerola sanoo seuranneensa valiokunnan asioita jo aiemmin jo harrastuneisuutensa vuoksi.

Maahanmuuttoasiat liittyvät valiokuntaan läheisesti.

– Se on siellä eniten työllistävä asia, Eerola sanoo.

Veli-Pekka Leskelä

Tagit