Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja, yrittäjä Markku Saarikangas asettuu ehdolle puoluesihteerin tehtävään kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä.

– Muutama lähetystö pyysi minua asettumaan ehdolle puoluesihteerivaaliin. Tarjosin kahvit ja keskustelimme pitkään. Asiaa harkittuani päätin lähteä mukaan kisaan, Saarikangas kertoo tiedotteessaan.

Saarikankaan keskeiset teesit:

1. Puoluetoimistomme tarvitsee nykyaikaista johtamista. Tämä on saatava jäsenistön näkyville. Puoluesihteeri on tässä avainasemassa. Me emme voi laittaa päätämme pensaaseen vaikeissa kysymyksissä, vaan meidän on tuotava julki se, mitä Perussuomalaiset ovat tehneet ja tulevat tekemään.

2. Puoluesihteeri vastaa politiikkamme käytäntöjen järjestämisestä, hän johtaa puoluetoimistoa kuin toimitusjohtaja, esittää Saarikangas.

3. Perussuomalaiset on suuri puolue. Puoluekoneisto on saatava rakennettua puolueen koon ja aseman mukaiseksi. Puoluetoimisto on laajan kansanliikkeemme operatiivinen keskus! Vastuuta on jaettava enemmän kentälle, ja puoluetoimiston pitää pystyä nopeasti vastaamaan jäsenten viesteihin ja pyyntöihin.

4. Puolueen viestintä on saatava uudelle tasolle. Mikäli viestimme ei mene perille, ei se ole jäsenistön ymmärryksen tai median vika, vaan meidän on katsottava peiliin ja järjestettävä viestintästrategiamme tarkoitustaan vastaavaksi. Median kanssa on kyettävä tekemään yhteistyötä jatkuvan riitelyn sijaan.

5. Jäseniä pitää kohdella ryhdikkään tasapuolisesti. Esimerkiksi jäsenten erottamisperusteet pitää olla kaikille samat ja niiden on oltava selkeät ja kestävät. Rahanjakoperusteet alueille pitää tarkistaa. Ohjenuorana tulee olla avoimuus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus.

6. Puolueemme sisäiseen Hyvä veli -järjestelmään on puututtava. Meidän on noudatettava arvojamme. Niihin ei kuulu pienen puolue-eliitin ohjausvalta kaikissa keskeisissä asioissa. Puoluejohdon valinta kuuluu jäsenkunnalle.

SUOMEN UUTISET