Fliteboard on jotakin surffilaudan ja kantosiipialuksen väliltä. Ehkä se on vesilauta. Järvien ja merien rannoilla majaansa pitävät henkilöt voivat kiitää Fliteboardilla puoli metriä vetten päällä kuin eräs kirkkohistorian merkkihenkilö aikoinaan. Siinä jäävät suppailijat pakostakin sivustaseuraajiksi, luonnehtii Business Insider -lehti.

Vesilauta kääntyilee valmistajan mukaan aalloilla kuin lumilauta pulverilumella, eikä muuta ääntä kuulu kuin aallon liplatus ja kateellisten huokailu.

Fliteboard on ylivoimainen juuri äänettömyytensä takia ja siksi sillä voi surffailla vaikka Helsingin Töölönlahdella. Edes silkkikorvainen oopperakansa ei voi siitä pahastua. Vesilauta olisi omiaan myös metsästykseen, sillä pääsee sorsan kylkeen ennen kuin siivekäs ehtii kissaa sanoa.

Lauta kantaa aikuisen ja 85-kiloinen henkilö kiitää kahva kaakossa tunnin ennen seuraavaa latausta. Matkaa on tällöin taittunut 36 kilometriä eli laudan huippunopeus on 20 solmua. Paljon hitaampaa ei voi mennäkään, sillä kantosiipi vaatii vauhtia noustaakseen liukuun.

Laudan rakenne on hiilikuitua, lentokonealumiinia ja ruostumatonta terästä. Potkuria pyörittää litiumioniakku ja jos sen lataa ydinsähköllä, kyseessä on melkoisen päästötön ajoneuvo. Vehje julkaistaan virallisesti maaliskuun lopussa.

Suomen Uutiset

Tagit