Suomalaisilta edellytetään lainkuuliaisuutta. Sitä on syytä vaatia erityisesti lainsäätäjiltä itseltään eli kansanedustajilta ja ministereiltä. Nyt niin ei ole, sillä ministereistä ainakin Ville Niinistö, Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen hyväksyvät lainvastaisen toiminnan.

On todellakin pysähdyttävä miettimään, että voiko demokratia toimia, jos ylimmät valtiovallan ja demokratian edusmiehet ja -naiset hyväksyvät laittomuudet silloin, kun ne ovat omien poliittisten näkemysten ja tavoitteiden mukaisia?

Vihreiden virallinen puolueohjelma hyväksyy lainvastaisen toiminnan puolueen tavoitteiden puolesta. Järkyttävää.

Historia osoittaa, että ollaan todella tuomittavalla tiellä, jos lainvastainen omien tavoitteiden mukainen toiminta hyväksytään. Ajallisesti kaukaista, mutta silti periaatteessa samanlaista toimintaa oli natsi-Saksassa 1930-luvulla. Ja Suomessakin samoihin aikoihin Lapuan-liikkeen toimesta.

Lain ottaminen omiin käsiin on äärimmäisen tuomittavaa. Ei ole minkäänlaista ”hyvää asiaa”, mikä oikeuttaa lainvastaisen toiminnan hyväksymiseen. Ehdottomasti ei!

Valitettavasti jälleen on todettava median ja muun mukasuvaitsevaiston yksipuolisuus. Media on hiljaa. Se hyväksyy, jopa ihannoi esimerkiksi Greenpeacen lainvastaista terrorismia Venäjällä.

Jos perussuomalaiset syyllistyisivät lainvastaiseen joukkotoimintaan, niin alta aikayksikön vaadittaisiin puolueen eristämistä, ellei jopa kieltämistä sekä syyllisten saamista oikeuden eteen.

Reijo Tossavainen