Suomen suurimpien uutisportaalien joukkoon kuuluvan Iltalehti.fi:n toimituksessa on tehty merkittävä, kansakunnan oikeustajun syviä ytimiä järisyttänyt löydös. Iltalehden juuri julkaiseman uutissähkeen mukaan perussuomalaisten Kainuun piiri on käyttänyt nettisivustollaan kuvapankkikuvaa.

Iltalehden haltuunsa saamien tietojen mukaan kuvapankkikuvan käyttöönotto on tapahtunut piirin edellisen puheenjohtajan kaudella. Hän ei kiistä tapahtunutta:

– Kuva on ostettu kuvapankista.

Kiistanalainen kuva on edelleen näkyvissä Kainuun piirin sivustolla. Kuva on saattanut tuohduttaa pikaistukselle alttiita mieliä myös siksi, että siinä esiintyvä kahdesta isästä, kahdesta vaimosta ja yhdestä lapsesta koostuva perhe ei alkuunkaan vastaa perisuomalaisen perhekäsityksen mukaista ns. ydinperhettä.

Suomessa käytettöönotetaan vuosittain tuhansia kuvapankkikuvia. Harva jää kuitenkaan valvovien tahojen ”haaviin”.

[uutista muokattu 16:41] Perussuomalaisen toimitukselle on vuodettu tietoja, joiden mukaan kuvapankkikuvien kontaminaatio-ongelma on levinnyt myös alkuperäisestä ongelmasta raportoineeseen Iltalehden nettiportaaliin. Eräs suosituimmista portaalin osioista – ihmiselon herkimpiä väreitä kartoittava ”Rakkaus ja seksi” – piehtaroi saman inhan hapatuksen vallassa. Satunnaisotannalla otetuista kahdestakymmenestä artikkelista peräti kahdeksantoista (90 %) käytti kuvapankkikuvaa. Näyttää pahasti siltä, etteivät lemmekkäissä kuvissa käyskentävät hahmot olekaan sirkeäsilmäisiä suomalaisnuoria, vaan teollisvisuaalisin keinoin tuotettuja epätosia näyttelemis-kuvia. Toimituksemme jää seuraamaan tilannetta.

PS VIIHDETOIMITUS