
Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta käynnistyivät – ”Vielä ei ole liian myöhäistä”
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan yhteiskuntasopimusta on syytä yrittää vielä kerran. Hän suosittelee neuvotteluiden aloittamista SAK:n työvaliokunnalle torstaina.
Lyly kertoi Ylelle olevansa valmis esittämään, että SAK:n syksyn neuvottelutarjous olisi edelleen voimassa. Syksyn tarjouksella Lyly tarkoittaa muun muassa maltillista palkkaratkaisua, työnantajien sairausvakuutusmaksun alentamista ja palkkaratkaisun nollalinjaa vuonna 2017. SAK:n aiemman esityksen mukaan vientiteollisuus määrittelisi palkankorotusten tason.
Myös elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti tänään tiistaina olevansa valmis selvittämään mahdollisuuksia työmarkkinasopimuksen solmimiseen.
EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan EK ei tällä kertaa edellytä, että Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT olisi neuvotteluissa mukana.
Elinkeinoelämän keskusliitto lopetti neuvottelut työmarkkinaratkaisusta joulukuun alussa sen jälkeen, kun AKT oli ilmoittanut, ettei se enää ole mukana neuvotteluissa ja mahdollisessa sopimuksessa.
Yhteiskuntasopimuksella voitaisiin korvata hallituksen kilpailukykypaketti eli niin sanotut ”pakkolait”.
Perussuomalaiset ovat toistuvat vedonneet työmarkkinajärjestöihin yhteiskuntasopimuksen aikaansaamikseksi.
– Vielä ei ole liian myöhäistä. Sopiminen on kaikille parempi vaihtoehto kuin muut vaihtoehdot, muistutti puheenjohtaja Timo Soini lauauntaina.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää