Ilta-Sanomat esitti sunnuntaina väitteen, jonka mukaan kansanedustaja Mika Niikon kampanja­tarjoilut olisivat peräisin ruoka­jonosta. Otsikossa todettiin, että perä­kärryllinen köyhille tarkoitettuja leipiä pantiin jakoon. Ruoka-avussa vapaaehtoistoiminnassa mukana olevan Timo Valtosen mukaan IS:n väitteissä on virheellisyyksiä – vaalitoimistosta ei ole jaettu leipää.

IS-juttuun on haastateltu ruoka-aputoimintaa vuosikymmenten ajan tehnyttä Timo Valtosta. Hän toimii myös Niikon vaalipäällikkönä.

Valtonen kirjoittaa Facebookissa:

Ilta-Sanomien tekemä uutinen Joosua Mission ruokajaosta sisälsi virheitä, jotka on syytä korjata. Toivon, että lehti oikaisee uutisensa.

Toimin Mikan vaalikampanjan vaalipäällikkönä sekä vastaan vaalitoimiston pyörittämisestä. Vaalitoimiston vieressä oli markkinoiden aikana Joosua Mission ylläpitämä kirpputori. Lauantaina jaoimme peräkärryllisen leipää vaalitoimiston ja kirpputorin sivulla olevalta jalkakäytävältä. Vaalitoimistosta ja kirpputorilta ei jaettu leipää! Vastasin myös vaalitoimiston kahvitarjoilusta, jonka maksoi Mikan vaalikampanjayhdistys.

Kerroin toimittajalle, miten vaalitoimiston sivujalkakäytävällä ruokajako toteutettiin ja tältä osin Ilta-Sanomien uutinen on virheellinen. Ruokajako ei ollut osa vaalikampanjaa vaan normaalia yhdistyksen avustustoimintaa, jota olen tehnyt Korsossa viikoittain vuosikymmenten ajan. Vaalikampanjointia on käyty vaalitoimistossa ja teltoilla.

Ainoa virhe jonka myönnän tehneeni on se, että avustustyöntekijöille tarkoitettuja pakastepiirasia on tarjottu vaalitoimistolla kaikille halukkaille. Tämä virhe tapahtui tarjoilun toteuttaneen Kahvila vastaavan toimesta. Kyse oli perjantaina sulatetuista ja jaosta ylijääneistä piirasista, joita ei voitu uudelleen pakastaa ja ne olisi pitänyt hävittää. Kahvila vastaava ei kuitenkaan näin toiminut vaan tarjosi hävikin hävikkiä syötäväksi. Tässä kohtaa on vaalitiimille tapahtunut virhe, jota pahoittelemme, ja huolehdimme ettei vastaava toistu. Mika Niikko ei ollut tästä tietoinen.

Iltasanomat väitti, että joku avustustyöntekijäni olisi sanonut minun kieltäneen jakamasta kaikkia leipäpaketteja perjantain ruokajaossa ja säästävän niitä vaalikampanjaan ei ole totta! Kaikki työntekijäni voivat todistaa, ettei tämä väite pidä paikkaansa.”

Niikko pahoittelee

Kansanedustaja Mika Niikko pahoittelee osaltaan tapahtunutta virhettä. Hän kirjoittaa:

”Eduskuntavaalikampanjastani on esitetty väitteitä, jotka on syytä korjata. Ohessa linkki. Toiminnassa on kuitenkin myös tapahtunut valitettava virhe, jota pyydän julkisesti anteeksi. Ehdokkaana kannan täyden vastuun kampanjatiimini toiminnasta.”

SUOMEN UUTISET

Tagit