Perussuomalaiset on tehnyt vastalauseen uunituoreeseen valtiovarainvaliokunnan mietintöön.  Kysymyksessä on valtioneuvoston selonteko valtiontalouden kehyksistä vuosille 2014  2017. Perussuomalaiset tarjoavat hallituksen esityksille vastapainoksi viiden paketin pinoa, ne ovat: kasvu-, työllisyys-, vero-, energia ja hyvinvointipaketti.

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan perussuomalainen varapuheenjohtaja Pentti Kettunen näkee tulevaisuuden synkkänä, ellei hallitus avaa perussuomalaisten tarjoamia paketteja:

– Nykymenolla Suomi on ajautumassa syvään lamaan. Ja tästä lamasta on tulossa syvempi kuin 90-luvun lama. Kotimainen ostovoima hiipuu jatkuvasti kohonneiden välillisten verojen vuoksi ja siksi syntyy lama.

Parasta lamantorjuntaa on Kettusen mukaan se, että laajoilla kansankerroksilla on ostovoimaa.

– Eivät rikkaiden veronalennukset saa Suomea nousuun. Siksi tarvitaan ratkaisevia sisäpoliittisia toimia ja ne löytyvät perussuomalaisten vastalauseesta, opastaa Kettunen.

Säästää pitää

Perussuomalaisten mukaan pakettien sisältö antaa mahdollisuuden 500 miljoonan euron säästöihin alkavalla kehyskaudella. Nykyisen ja aikaisempien hallitusten onnettomia ratkaisuja on Kettusen mukaan korjattava ripeään tahtiin, ja säästökohteitakin löytyisi.

– Esimerkiksi kehitysavusta voitaisiin säästää. Se on usein tehotonta ja rahat menevät vääriin käsiin. Ongelma on alkanut jo 80-luvulla. Ja sama peli jatkuu, muistuttaa Kettunen.

Lue lisää viiden paketin ohjelmasta >

SEPPO HUHTA