Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen sanoo, ettei kehitysministeri Heidi Hautala nauti enää kansan luottamusta.

– Hautala on tunnustanut teettäneensä työtä pimeästi eli on toiminut siten, että ei ole maksanut työstä asiaankuuluvia veroja. Mielestäni ministerin toimintatapa ei ole sopusoinnussa sen työn kanssa, jota hän tekee harmaan talouden vastaista työtä ohjaavassa ministerityöryhmässä, Oinonen huomauttaa.

– Miten kansa voi luottaa hallituksen harmaan talouden vastaisiin toimiin, kun sen riveissä on ministeri, joka on omilla toimillaan tukenut miljardien eurojen arvoista harmaan talouden sektoria? Luuleeko ministeri Hautala todella nauttivansa kansan parissa sitä poliittista luottamusta, jota ministeriltä edellytetään? Naapurimaissa on jouduttu pienemmistäkin asioista eroamaan, esimerkiksi Ruotsissa Mona Sahlinin käytettyä maksukorttia kiellettyihin omiin kuluihinsa.

Oinonen painottaa, että tämä on ennen kaikkea moraalinen kysymys. Tällaiset toimintatavat, joita ovat ministeri Hautala pimeän työn teettämisessä sekä pääministeri Katainen omassa Himas-tapauksessaan osoittaneet, ovat Oinosen mielestä omiaan rapauttamaan kansan omia moraalikäsityksiä.

– Kansa kysyy oikeutetusti, viitsinkö ilmoittaa itsekään verottajalle omia korjauskuluja, kun ministerikään ei sitä halua tehdä. Yhteydenotoissaan kansalaiset ovat olleet erittäin ärtyneitä ja pettyneitä siitä, että jatkuvasti poliitikoita on tuomioistuimissa mittauttamassa moraaliansa.

Oinonen korostaa, että asian esiin nostaminen on yksinomaan hänen oma aloitteensa, ei perussuomalaisten eduskuntaryhmän tai puolueen.

PS VERKKOTOIMITUS