

MATTI MATIKAINEN
Olli Kotro: Euroopan unioni ei ole sitä, mitä se joskus oli – siitä on tullut suvereniteettia nakertava hirviö, jonka oikeutus on perusteltua kyseenalaistaa
Vastanimetty eurovaaliehdokas Olli Korto (ps.) katsoo EU-liittovaltiokehityksen menneen liian pitkälle.
– Euroopan unioni ei ole sitä, mitä se joskus oli. Siitä on tullut alati paisuva, kallis, tehoton ja ennen kaikkea kansallista suvereniteettiamme nakertava lonkeroitunut hirviö, jonka oikeutus on perusteltua kyseenalaistaa. Sitä ei voi uudistaa, sillä perussopimuksia ei kukaan halua avata. Se ei uudistu, koska sen suuntaa ohjaa yksi ajatus: EU-liittovaltio, joka vähitellen syrjäyttää kansallisvaltiot, poliittisena neuvonantajana europarlamentissa toimiva Kotro kirjoittaa.
”Ongelmallisinta tilanteessa on, että Suomessa kaikki järjestelmäpuolueet kannattavat tällaista kehitystä.”
– Sen lisäksi, että Suomen EU-politiikkaa leimaa lammasmainen mukautuminen komission tahtoon eikä kansallisen edun korostaminen, pyritään meidät yhä tiukemmin taloudellisesti sitomaan vastuuseen muiden veloista. Lisää on tulossa: Lisää EU-virastoja, lisää EU-yhteisvastuuta, euroarmeija, EU:n valuuttarahasto jne. Maahanmuuttokriisi on osoittanut, että olemme siinäkin muiden armoilla.
– Ongelmallisinta tilanteessa on, että Suomessa kaikki järjestelmäpuolueet kannattavat tällaista kehitystä ja kukaan ei kyseenalaista EU:n liittovaltiokehitystä. Liike-elämän suuri raha, ammattiyhdistysliike ja kirkkokin ovat liittyneet samaan, tyhjyyden puheeseen, joka vaatii Suomen ulkomaalaistamista ja lisää EU-liittovaltiota – eli ”EU-integraatiota”, kuten he sanovat.
Kotron mukaan kukaan ei vastusta yhteistyötä, mutta yhteistyö ei ole synonyymi liittovaltiolle. Myönteistäkin kehitystä on nähtävissä.
– Onneksi tuuli Euroopassa kääntyy, kuten olemme Italiassa, Unkarissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Tsekissä, Itävallassa ja monissa muissa paikoissa huomanneet. Kansallismieliset voimat ovat nousussa ja euroglobalistien suuruudenhulluus on kyseenalaistettu ja haastettu. Suomessa vihamielinen media pyrkii leimaamaan EU-kritiikin ”äärioikeistolaiseksi” tai ”impiwaalaiseksi” ja pitää yllä virheellistä kuvaa EU:sta jonkinlaisena ”turvallisuus- ja arvoyhteisönä”.
Perussuomalaiset julkistivat tänään kolme eurovaaliehdokasta. Kotron lisäksi nimettiin Asseri Kinnunen ja Samuli Sibakoff.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU:n voimasuhteet menossa uusiksi kevään parlamenttivaaleissa – koittaako EU-myönteisen sinipunan loppu?

Eurovaaliehdokas Kotro: EU vie leivän suomalaisen pöydästä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.