Unkarin pääministeri Viktor Orbán otti syyttää teknologiajättejä verkkokeskustelun sensuroinnista yhdessä liberaalin eliitin kanssa. Asiasta kirjoitti konservatiivinen verkkolehti Oikea Media.

Orbán puuttui 29.7 pitämässään puheessa Länsi-Euroopassa ilmenevään sensuuriin ja sananvapauden rajoituksiin, joista on tullut hänen mukaansa jo yleinen ilmiö.

– Poliittiset johtajat ja teknologiajätit yhteistyössä suodattavat ja lajittelevat uutisartikkeleita, jotka eivät miellytä liberaalia eliittiä. Jos et usko tätä, käy näillä verkkosivuilla ja sosiaalisen median sivustoilla ja näet ovelia ja kieroja tapoja, joilla he rajoittavat pääsyn negatiivisia asioita maahanmuuttajista esille tuoviin uutisraportteihin ja niihin liittyviin aiheisiin sekä kuinka he estävät kansalaisia kohtaamasta tosiasioita.

Liberaali käsite mielipiteenvapaudesta on Orbánin mukaan mennyt liian pitkälle.

– Liberaalit pitävät mielipiteen erilaisuutta tärkeänä siihen asti, kunnes he tajuavat järkytyksekseen, että on erilaisiakin mielipiteitä, kuin heillä.

Hän puhui Băile Tuşnadin romanialaisessa kylpyläkaupungissa vuosittaisessa tapahtumassa nimeltä Bálványos Summer Open University and Student Camp.

SUOMEN UUTISET