Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén ehdottaa US-blogillaan kovia keinoja terrorismin ehkäisyyn: niille uusille turvapaikanhakijoille, jotka todennäköisesti eivät tule saamaan turvapaikkaa, osoitettaisiin konttimajoitus syrjäseuduilta.

Suojelupoliisi viestitti kauan, ettei Suomi ole ensisijainen kohde terrori-iskulle.

– Ei olekaan, jos mietitään al-Qaida -tyyppistä suuren mittakaavan operaatiota, mutta Turun tapahtumien kaltainen veitsi-isku on ollut odotettavissa jo pitkään. Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa, ja jihadisteja meillä riittää, muistuttaa poliisikansanedustaja blogillaan.

Packalénilla on konkreettisia ehdotuksia terrorismin ehkäisyksi: tiedustelulaki on saatava läpi nopeasti, ja lisäksi turvapaikanhakuprosessia on kehitettävä merkittävästi.

Packalén ehdottaa, että turvapaikanhakijat, jotka todennäköisesti eivät tulisi saamaan turvapaikkaa, sijoitettaisiin syrjäseuduille perustettaviin keskuksiin, joihin tarvittaessa järjestetään työmailta tuttu konttimajoitus.

– Joku käytöstä poistettu kaivosalue Lapissa sopisi tähän erinomaisesti, sillä niissä on valmiina viemäröinti ja keittiö yms. infrastruktuuri. Riittävän syrjäinen sijainti estää joukossa mahdollisesti lymyileviä jihadisteja toteuttamasta fantasioitaan.

Vastaavasti ne, joilla on suuri todennäköisyys saada turvapaikka, pitää Packalénin mukaan sijoittaa normaaleihin vastaanottokeskuksiin, joissa oikeasti huolehditaan alusta alkaen kotouttamisesta ja opetetaan suomalaisia tapoja ja kulttuuria.

Lisäksi laittomasti maassa oleville on järjestettävä majoitus johonkin syrjäiseen paikkaan, kunnes maasta poistaminen onnistuu.

– Laittomasti maassa olevista pitää uskaltaa puhua laittomasti maassa olevina, ei paperittomina, Packalén vaatii.

Turussa poliisi pysäytti hyökkääjän nopeasti, mutta oikein syrjäisessä paikassa poliisia olisi jouduttu odottamaan jopa tunnin, Packalén kirjoittaa.

– Jokainen voi miettiä, mitä vahinkoa yksittäinenkin hyökkääjä voi saada aikaiseksi siinä ajassa.

– Poliisin määrää ja resursseja on välittömästi alettava kasvattaa, Packalén vaatii.

Perussuomalaiset saivat puoliväliriihessä nostettua kokoomuksen ja keskustan poliisille esittämän 10 miljoonan lisämäärärahan 34 miljoonaan.

– Summalla turvataan juuri ja juuri poliisin toimintakyky, eikä yhtään mitään muuta.

Suomen Uutiset