

LEHTIKUVA
Packalén: Räsänen on pihalla poliisin tiedonantajien käytöstä
Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Tom Packalén arvioi sisäministeri Päivi Räsäsen olevan ihan pihalla poliisien tiedonantajien käytöstä. Hänen mielestään poliisiylijohtaja Mikko Paateron ei kannattaisi erota kohun takia.
– Ainakaan minä en Paateron asemassa eroaisi. Nimenomaan tämä asia ei voi olla eroamisen syy. Jos muista syistä katsotaan että pitää erota niin se on hänen valintansa, Packalén arvioi Perussuomalaiselle.
Muihin syihin hän ei ota kantaa. Ylijohtaja voi itse miettiä, onko hänessä syytä joihinkin muihin poliisin ongelmiin, joista on ollut puhetta.
Rekisteriin ei voi pakottaa
Ministeri Räsänen on ollut hurjana havaittuaan, ettei poliisilla ole minkäänlaista rekisteriä yhteistyöhenkilöistä, vaikka säännöt niitä edellyttävät. Hän suuttui myös siitä, että poliisiylijohtaja Paatero panttasi tietoa rekisterien puuttumisesta viikon ennen kuin kertoi siitä ministerille. Packalén pitää kysymystä teoreettisena.
– Ketään ei voi velvoittaa liittymään tällaiseen rekisteriin. Jos kukaan tiedonantaja ei halua antaa nimeään siihen, eihän silloin voi olla rekisteriäkään, Packalén selittää.
Kertooko poliisi siis mahdollisille rikollisille, rekisteröidäänkö heitä vai ei?
– Totta kai kerrotaan. Muutenhan se olisi laiton rekisteri. Räsänen on pihalla tästä asiasta, ei ymmärrä siitä mitään ja hän vaan yrittää vierittää syyn jonkun muun niskoille. Hän panikoi ja teki tällaisen hätäratkaisun, Packalén tulkitsee.
Vuotajaa tai vuotajia etsitään yhä
Packalén pitää erittäin vahingollisena sitä, että Helsingin poliisista on vuodettu tietoja poliisin toimintatavoista mm. Helsingin Sanomille, joka paljasti huumepoliisin päällikön Jari Aarnion ja erään rikollisjohtajan läheiset välit.
Myös kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen moitti vuotamista keskiviikkona MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa. Hänen mukaansa vuoto leimasi kyseisen rikollisjohtajan ns. vasikaksi, vaikkei hän sellainen välttämättä olekaan. Hän joutuu epäilyksen vuoksi nyt hengenvaaraan. Packalén on samoilla linjoilla.
– Vuotaminen on todella huolestuttavaa. Se on syöpäpesäke, joka on päässyt jonnekin pesiytymään, mutta sitä ei ole vielä paikannettu. Kuka hän on, sitä ei ole pystytty vielä selvittämään. Ja siinä voi olla joku toinenkin henkilö.
Vuotaminen aiheuttaa siis hengenvaaraa ihmisille?
– Kyllä. Ja valtavaa vahinkoa koko järjestelmälle, Packalén moittii.
Kuvassa: Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja sisäministeri Päivi Räsänen sisäministeriön tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. marraskuuta.
—
VELI-PEKKA LESKELÄ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää