Keskiviikkona netissä alkoi levitä huhu, että Radio Cityn juontaja Juha Valvio olisi iltapäivälähetyksen alkupuolella natsittellut presidenttiehdokas Laura Huhtasaarta. Suomen Uutisille tuli myös asiasta useita hämmästyneitä yhteydenottoja.

Lähetyksessä käytetty tarkka sanamuoto ei ole vielä Suomen Uutisten tiedossa, mutta nettikommenttien perusteella toimittaja Valvio olisi ensin maininnut Huhtasaaren kannatusprosentin ja sen jälkeen kommentoinut tyyliin ”näin moni kannattaa natsia ja rasistia”.

Suomen Uutiset sai iltapäivälähetyksen toimittaja Juha Valvion kiinni puhelimitse, mutta tämä ei suostunut kommentoimaan tapahtunutta millään tavalla. Ei siis edes sanomaan, oliko näin tapahtunut vai ei. Valvio pyysi ottamaan yhteyttä kanavapäällikköön.

Radio Cityn kanavapäällikkö Jani Rajalin kuulosti aidosti pettyneeltä kuullessaan asiasta.

– Oi joi joi… missään nimessä ei tällaista. Ei ketään ihmistä voi mennä natsiksi sanomaan, Rajalin kommentoi Suomen Uutisille.

Rajalin kertoi, että vastikään maanantaina pidetyssä kokouksessa toimittajille painotettiin, että Radio City haluaa olla poliittisesti vapaa.

– Radio City on rockenrollia ja sporttia, ei politiikkaa, Rajalin kiteytti.

Nauhoituksen kuunneltuaan kanavapäällikkö Rajalin totesi, että kyllä siellä sana ”natsi” esiintyi. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida Valviolle mahdollisesti tulevia seurauksia, vaan siirsi pallon eteenpäin päätoimittaja Osku Nurmelle, joka ei ole vielä vastannut kommenttipyyntöön.

SUOMEN UUTISET