

LEHTIKUVA
Pentti Kettunen: Kokoomus ajattelee omaa etuaan
Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pentti Kettunen ei hyväksy kokoomuslaisen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon vaatimusta vastikkeettoman työn teettämisestä yhtenä sosiaaliturvan uudistuksena.
– Minä olen sitä mieltä, että ihmisille pitää antaa palkallista työtä. Nämä esitykset ovat sitä paitsi lainvastaisia, Kettunen muistuttaa.
– Meillä on paljon työttömyyttä, mutta kuitenkin vaaditaan eläkeiän nostamista, tämä toteutuessaan merkitsisi mm. sitä, että nuoriso saisi töitä nykyistäkin huonommin. Kokoomuslaiset lähtevät siitä, että kun heikäläisillä on kaikki hyvin, niin ei tarvitse ajatella niitä, joilla asiat ovat huonosti.
Kartanonherrojen aikaan
Kajaanilaisedustaja Kettunen sanoo kokoomuksen tahtovan historiassa sata vuotta taaksepäin.
– Kokoomus pyrkii siihen, että ihmiset laitetaan palkattomaan työhön ja kansa alistetaan. Kokoomuksen pyrkimys on, että mennään pitkällä tähtäimellä takaisin kartanon herrojen aikakauteen.
Kettusen mielestä Suomen ongelmat alkoivat parikymmentä vuotta sitten.
– Kaikki johtaa siihen, kun Suomi päätti liittyä Euroopan Unioniin vuonna 1994. Nyt nähdään, että vähemmistöön jäänyt osapuoli eli 46 prosenttia suomalaisista oli oikeassa, sitten vielä tehtiin toinen virhe ja mentiin mukaan euroon.
– Nyt olemme tilanteessa, jossa Suomen rahat holvataan Etelä-Euroopan hulttiovaltioille. Nämä unionistit ovat vieneet Suomen tilanteeseen, että seuraava hallitus – tuli se sitten mistä tahansa – on todella vaikeuksissa. Jos suuntaa sitten aletaan muuttaa, niin vie kymmenen vuotta ennen kuin olemme takaisin lähtötilanteessa, Kettunen huomauttaa.
Ei ministereiksi alle 50-vuotiaita
Kettunen syyttää lamaan syöksymisestä vallassa olevia untuvikkoja ja toivoo, että kansa syrjäyttäisi ”kataiset ja urpilaiset” vallasta seuraavissa vaaleissa.
– Olen sitä mieltä, ettei ministereiksi pidä nimittää alle 50-vuotiaita, koska heillä ei ole riittävää elämänkokemusta. Iso kuva Suomesta on se, että tällä Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen linjalla Suomi ajetaan syvään lamaan. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että sosiaalituen ongelmia ei pystytä korjaamaan.
– Kummaa on sekin, että nämä aina vaativat sosiaalietuuksia pois köyhiltä, mutta koskaan he eivät puhu rikkaiden etuoikeuksien karsimisesta. Myös isoille yrityksille on annettu lisää etuja verotuksen kautta ja taas pienet yrityksille kuten toiminimille ja kommandiittiyhtiöille on annettu lisää taakkaa, Kettunen tuhahtaa.
SEPPO HUHTA
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää