Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pentti Kettunen ei hyväksy kokoomuslaisen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon vaatimusta vastikkeettoman työn teettämisestä yhtenä sosiaaliturvan uudistuksena.

– Minä olen sitä mieltä, että ihmisille pitää antaa palkallista työtä. Nämä esitykset ovat sitä paitsi lainvastaisia, Kettunen muistuttaa.

– Meillä on paljon työttömyyttä, mutta kuitenkin vaaditaan eläkeiän nostamista, tämä toteutuessaan merkitsisi mm. sitä, että nuoriso saisi töitä nykyistäkin huonommin. Kokoomuslaiset lähtevät siitä, että kun heikäläisillä on kaikki hyvin, niin ei tarvitse ajatella niitä, joilla asiat ovat huonosti.

Kartanonherrojen aikaan

Kajaanilaisedustaja Kettunen sanoo kokoomuksen tahtovan historiassa sata vuotta taaksepäin.

– Kokoomus pyrkii siihen, että ihmiset laitetaan palkattomaan työhön ja kansa alistetaan. Kokoomuksen pyrkimys on, että mennään pitkällä tähtäimellä takaisin kartanon herrojen aikakauteen.

Kettusen mielestä Suomen ongelmat alkoivat parikymmentä vuotta sitten.

– Kaikki johtaa siihen, kun Suomi päätti liittyä Euroopan Unioniin vuonna 1994. Nyt nähdään, että vähemmistöön jäänyt osapuoli eli 46 prosenttia suomalaisista oli oikeassa, sitten vielä tehtiin toinen virhe ja mentiin mukaan euroon.

– Nyt olemme tilanteessa, jossa Suomen rahat holvataan Etelä-Euroopan hulttiovaltioille. Nämä unionistit ovat vieneet Suomen tilanteeseen, että seuraava hallitus – tuli se sitten mistä tahansa – on todella vaikeuksissa. Jos suuntaa sitten aletaan muuttaa, niin vie kymmenen vuotta ennen kuin olemme takaisin lähtötilanteessa, Kettunen huomauttaa.

Ei ministereiksi alle 50-vuotiaita

Kettunen syyttää lamaan syöksymisestä vallassa olevia untuvikkoja ja toivoo, että kansa syrjäyttäisi ”kataiset ja urpilaiset” vallasta seuraavissa vaaleissa.

– Olen sitä mieltä, ettei ministereiksi pidä nimittää alle 50-vuotiaita, koska heillä ei ole riittävää elämänkokemusta. Iso kuva Suomesta on se, että tällä Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen linjalla Suomi ajetaan syvään lamaan. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että sosiaalituen ongelmia ei pystytä korjaamaan.

– Kummaa on sekin, että nämä aina vaativat sosiaalietuuksia pois köyhiltä, mutta koskaan he eivät puhu rikkaiden etuoikeuksien karsimisesta. Myös isoille yrityksille on annettu lisää etuja verotuksen kautta ja taas pienet yrityksille kuten toiminimille ja kommandiittiyhtiöille on annettu lisää taakkaa, Kettunen tuhahtaa.

SEPPO HUHTA