

PS-TOIMITUS
Perussuomalainen sankari pelasti vanhuksen tulipalosta
Eurovaaliehdokas Jussi Halla-Ahon maakuntakiertueella Kempeleessä sattui vapun jälkeisenä perjantaina kesken toritapahtuman vastapäisen kerrostalon ylimmässä kolmannessa kerroksessa tulipalo.
Mukana ollut järjestelijä, kiertuevastaavana toiminut perussuomalainen kunnanvaltuutettu ja Kempeleen paikallisosaston puheenjohtaja Janne Halunen säntäsi PS-liivit päällä pelastamaan palovammoja saaneen noin 80-vuotiaan vanhuksen tulipalosta ennen palokunnan saapumista paikalle.
– Olin juuri laittamassa soppatykistä hernekeittoa lautaselle, kun huomasin kerrostalon takaa nousevat savutuprahdukset. Pyysin kaveria käymään katsomassa mistä on kyse. Kuultuani, että talo on tulessa, soitin hätäkeskukseen ja lähdin juoksemaan kohti taloa. Ovet olivat lukossa, mutta lenkille menossa ollut naishenkilö päästi minut sisään, muistelee Halunen tapahtumien kulkua.
Pelastui viime hetkellä
Sisälle päästyään Halunen pimputteli ovet läpi varoittaen kaikkia tulipalosta. Toisen ja kolmannen kerroksen välitasanteella hän törmäsi kuumaan ja polttavaan, mustaan savuseinään. Oli onni onnettomuudessa, että ilmavirta puhalsi savun hetkeksi pois, niin että Halunen havaitsi punaisen sisätossun. Hetkeäkään empimättä hän veti keuhkot täyteen ilmaa ja ryntäsi savumuurin läpi pelastamaan shokissa olevan, palovammoja saaneen naispuolisen vanhuksen tulipalosta.
– Hän puristi kaidetta rystyset valkeina eikä millään olisi halunnut päästää irti. Lopulta sain hänet raahattua välitasanteelle, missä hän meni aivan veltoksi. Yhdessä paikalle sattuneen naishenkilön kanssa saimme kannettua vanhuksen pihalle pari minuuttia ennen ensimmäisen paloauton saapumista. Hänen vammansa olivat vakavia, mutta poliisin mukaan todennäköisesti pelastimme naisen hengen. Sekunneista siinä oli kysymys, Halunen huokaa.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 6/2014 -lehdessä.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
