Perussuomalaisten hallitusohjelmaan ajama autoveron alennus on parantanut Suomen taloutta ja autokantaa merkittävästi. Autoveroa on alennettu tällä vaalikaudella porrastetusti vuosittain niin, että se kokonaisuudessaan vuoteen 2019 mennessä alenee 200 miljoonalla eurolla.

Veroalennus on kasvattanut autojen myyntiä niin paljon, että verotulot kasvavat nyt arvioitua nopeammin. Tänään hyväksytyn hallituksen lisätalousarvion yhteydessä autoveron arvioidaan tuottavan 52 miljoonaa euroa enemmän kuin alun perin arvioitu.

– Jos tilanne jatkuu tätä menoa, niin autoveroale ei pian maksa valtiolle mitään. Tämä perussuomalaisten esittämä malli autoveron alennukselle on selvästi ollut oikea tapa edistää suomalaisen autoilijan ja yrittäjän asiaa. Markkinahäiriöitä ei ole aiheutunut vaan autojen myynti on jopa lisääntynyt. Perussuomalaiset olivat oikeassa, toteaa liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen.

Positiiviset talouden näkymät ovat kokonaisuudessaan aiheuttaneet sen, että valtion verotulojen arvioidaan tänä vuonna kasvavan yhteensä 490 miljoonalla eurolla. Tämän myötä myös valtion lainanotto pienenee. Suomen suunta kääntyy.

SUOMEN UUTISET

Tagit