Perjantain Tuumaustunnilla julkaistu perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma nojaa kolmeen periaatteeseen. Ohjelman esitteli puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.).

Ohjelma kuuluu seuraavasti:

Periaate 1: Vain sitä jaetaan, mitä on

Maamme julkinen talous ja hyvinvointi rakentuvat vientiteollisuudesta saaduista tuloista sekä työstä ja yrittämisestä maksetuista veroista. Nämä yhdessä muodostavat sen potin, josta suomalaisille jaetaan hyvinvointia.

Koska tulot eivät riitä koko ajan kasvaviin menoihin, Suomi on jatkuvasti velkaantunut nousukaudesta huolimatta. Yhteiskuntamme velaksi eläminen on lopetettava. Tulevia sukupolvia ei tule kuormittaa nykyisenlaisella vastuuttomalla politiikalla. Menoja on merkittävästi leikattava, jotta hyvinvointiyhteiskunta kyetään turvaamaan. Vero- ja maksupolitiikalla varmistetaan, että jokainen työssäkäyvä suomalainen tulee palkallaan toimeen. Välttämättömät elinkustannukset eivät saa viedä palkasta kohtuutonta osaa, ja palkan on riitettävä elämiseen.

Valtion tehtävä on järjestää kansalaisilleen sellaiset puitteet, joissa omalla työnteolla pärjää, ahkeruudesta palkitaan ja vaurastuminen sallitaan. Kansalaisten tehtävä ei ole rahoittaa Suomi-nimistä byrokratiakoneistoa, vaan valtion tulee taata, että kansalaiset voivat elää hyvää elämää ja päättää omista asioistaan.

Nykyisen kaltainen Suomeen suuntautuva maahanmuutto maksaa valtavasti, ja tuo raha on pois jostakin muualta. Tällainen maahanmuutto ei tuo maahamme lisää veronmaksajia tai helpota tulevaisuuden haasteita. Päinvastoin, sen suuret kustannukset lankeavat veronmaksajille, riippumatta siitä, saapuuko henkilö Suomeen ensisijaisesti hakemaan turvaa vai halpatyömarkkinoille töihin. Korkeakoulutettuja osaajia Suomeen tulee hyvin vähän.

Periaate 2: Ensin jaetaan tärkeimpiin kohteisiin

Koska työtä tekevien ja veroja maksavien kansalaisten osuus suhteessa muihin pienenee ikääntymisen ja vähäisen syntyvyyden takia, täytyy raha kohdentaa entistä tarkemmin oleellisiin kohteisiin. Perussuomalaisten mielestä näitä ovat suomalaiset vähäosaiset, vanhukset, lapsiperheet, sairaat ja vammaiset.

Kaikille viime vuosikymmenten hallituksille miljardit ovat pikkurahoja, kun puhutaan maahanmuutosta tai maailmanparantamisesta. Samaan aikaan ollaan köyhiä ja kipeitä, jos puhe kääntyy vaikkapa säädyllisen vanhustenhuollon rahoittamiseen tai homekoulujen korjaamiseen. Vastakkainasettelu on välttämätöntä, koska nämä asiat ovat vastakkain. Suomeen saapuva maahanmuutto tekee mahdottomaksi ylläpitää hyvää sosiaaliturvaa ja työehtoja, hyvää palkkakehitystä, hyviä kouluja, tasa-arvoa, yhteiskuntarauhaa – hyvää Suomea.

Maahanmuutto ei ole ”yksi asia muiden joukossa”. Se vaikuttaa moniin muihin yhteiskunnan ja politiikan sektoreihin ja jokaiseen suomalaiseen ihmiseen. Perussuomalaisten mielestä on epäoikeudenmukaista ja väärin, että Suomeen lukuisten turvallisten maiden läpi matkannut nuori mies saa yhtä paljon tai enemmän erilaisia tukia ja palveluita – ja huomiota julkisessa keskustelussa – kuin koko ikänsä maassa asunut ja veroja maksanut suomalainen. On väärin, että vanhukset kärsivät hoitokodeissa ja lapset sisäilmaongelmaisissa kouluissa, eikä pienellä palkalla tule enää toimeen, mutta maahanmuuttaja voi elää mukavasti sosiaaliturvamme ja muun suomalaisen hyvinvoinnin varassa.

Tiukka maahanmuuton kontrolli ja paluumuuton edistäminen ovat tärkeimmät ja käytännössä ainoat maahanmuuton haitoilta suojautumisen keinot. Minkäänlaisella valistuksella, ohjaamisella tai kotouttamisella ei päästä vaadittaviin tuloksiin. Rahan kippaaminen maahanmuuton mustaan aukkoon pitää lopettaa. Ongelmaan auttaa vain se, että Suomen rajojen yli ei kävellä. Haluamme lopettaa kokonaan Suomeen suuntautuvan haitallisen ja yhteiskunnalle kalliiksi tulevan maahanmuuton. Maahanmuutto lisää myös rikollisuutta ja turvattomuutta sekä rapauttaa yhteiskuntamme tärkeimpiä arvoja kuten tasa-arvoa. Lasten ja naisten tulee voida olla maassamme turvassa. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on aina vaatinut tekoja sanojen sijaan. Valtion tärkein tehtävä on kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen.

Periaate 3: Jaettavan määrää tulee kasvattaa

Suomalaisista huolehtiminen myös tulevaisuudessa vaatii tuottavan työn ja yrittämisen edistämistä. Taloutemme ja hyvinvointimme perustuvat pitkälti vientiteollisuuteen, ja sen kilpailukyvyn turvaamisen tulee olla etusijalla. Tulevan vaalikauden aikana suomalaiselle teollisuudelle ei saa sälyttää mitään kilpailukykyä heikentäviä lisäkustannuksia – teollisuuden kustannuksia on päinvastoin kevennettävä.

Laskemalla sähkövero minimiin, kuten Saksassa, tuotetaan yrityksille investointivarmuutta ja sitä kautta työtä kansalaisille. Kotitalouksien osalta veron laskeminen tuo helpotusta arkipäivän menoihin ja kansalaisille ostovoimaa. Vahvojen kotimarkkinoiden ja pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytysten parantaminen on tärkeää. Kotitalouksille ei voi enää määrätä kustannusten nousua elämisen kuluissa, vaan suuntauksen pitää olla päinvastainen. Asumisen, liikkumisen ja lämmityksen kuluja tulee kaiken kaikkiaan laskea. Polttoaineiden, myös lämmityspolttoaineiden, sekä polttomoottoriautojen verotusta on kevennettävä. Asuntojen öljylämmityksen kustannuksia ei pidä keinotekoisesti nostaa.

Itseruoskintaan ja moraaliposeeraukseen perustuva ilmastopolitiikka nostaa suomalaisen teollisuuden kustannuksia ja yhä edelleen vaikeuttaa työpaikkojen pysymistä Suomessa sekä lisää tavallisen kansalaisen asumisen, liikkumisen ja muun elämisen kustannuksia. Perussuomalaisille myös uusi tehtaanpiippu Suomessa on ympäristöteko. Meidän tulee vaalia suomalaista kansallisvarallisuutta, luonnonvaroja, infrastruktuuria ja julkisomisteisia yhtiöitä. Suomessa ei pidä toteuttaa päästövähennyksiä enempää eikä nopeampaa kuin EU:ssa on yhteisesti sovittu. Suurimmat päästövähennykset tulee tehdä siellä, missä saastutetaan eniten. Suomi on promilletoimija globaalilla tasolla.

Maamme hyvä tulevaisuus edellyttää osaamista. Suomalaisten vuosikymmeniä jatkunut koulutustason nousu on kääntynyt laskuun. Peruskoulun oppimistulokset ovat luisussa, erityisesti poikien kohdalla. Ammattikouluissa ei juuri ole suomalaisille nuorille opetusta, ja lukio houkuttelee yhä vähemmän. Kotouttaminen kiinnostaa koulutustahoja ja päättäjiä enemmän kuin se, että suomalaisille työmarkkinoille saadaan osaavaa kotimaista työvoimaa. Samalla korkeasti koulutettuja suomalaisia muuttaa ulkomaille yhä kiihtyvällä tahdilla. Tilalle saamme kouluttamattomia maahanmuuttajia, joista merkittävällä osalla ei ole edes luku- ja kirjoitustaitoa.

Suomalaisilla työmarkkinoilla tarvitaan lisää joustoja kohentamaan tuottavuutta ja parantamaan yritysten kilpailukykyä. Joustot on mahdollista toteuttaa ainoastaan yhteisillä pelisäännöillä, yleissitovien työehtosopimusten kautta.

Työmarkkinoilla ei voida sallia eri pelisäännöillä toimivia vapaamatkustajia. Yhteiskuntarauha, suomalaisten hyvinvointi ja kansalaisten keskinäinen luottamus luovat uskoa tulevaisuuteen – siihen, että Suomi on meidän ja lastemme puolella, tänään ja aina.


Ohjelma julkaistiin perussuomalaisten Tuumaustunnilla:

Youtube, 43 min. &lt

SUOMEN UUTISET