Ylen tuore puoluekannatusmittaus vahvistaa HS-gallupin tuloksen vajaan kahden viikon takaa: Perussuomalaisille lokakuussa mitattu kannatusromahdus oli väliaikainen notkahdus tai mittarivirhe. Nyt puolueelle mitattiin 8,4 prosentin kannatus ja viides sija ennen Vasemmistoliittoa.

Lokakuussa Ylen Taloustutkimuksella teettämä puoluekannatusarvio osoitti Perussuomalaisille peräti kolmen prosenttiyksikön romahdusta. Pari viikkoa sen jälkeen julkaistu HS-gallup ei vahvistanut näin dramaattista muutosta, vaan se osoitti virhemarginaalin sisään mahtuvaa laskua 9,3 prosentista 8,7 prosenttiin.

Nyt molemmat tutkimuslaitokset antavat siis Perussuomalaisille hyvin samansuuntaiset kannatusarviot, jotka myös vastaavat melko hyvin kesän puoluekokouksen jälkeisen ajan keskiarvoa.

Sinisten kannatus on pysynyt alkukesän jälkeen vakaasti 1,5 prosentin tuntumassa. Nyt uuden puolueen kannatus mitattiin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun se hyväksyttiin puoluerekisteriin. Tulos oli 1,1 prosenttia, jossa oli laskua 0,2 prosenttiyksikköä.

Sdp:n kannatus on noussut loppukesästä noin neljä prosenttiyksiköä. Uusimmassa mittauksessa se kuroi eroa kokoomukseen peräti 1,8 prosenttiyksiköllä. Kokoomus on yhä johdossa 22,3 prosentin kannatuksella, mutta se menetti 0,5 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen verrattuna. Sdp sai nyt 19,7 prosenttia, lisäystä edelliseen mittaukseen 1,3 prosenttiyksikköä.

Keskusta piti kolmossijan samalla 17,4 prosentin kannatuksella kuin edellisessä mittauksessa ja vihreät nelospaikan 14,2 prosentin kannatuksella, jossa oli nousua 0,2 prosenttiyksikköä.

Suomen Uutiset