Valtiovarainministeriö on tuoreessa lisäbudjetissaan esittänyt hyvin vaatimatonta panostusta esimerkiksi julkisten rakennusten homekorjauksiin ja perusväylänpitoon. Perussuomalaiset katsovat, että nykyisessä taloustilanteessa olisi parempi budjetoida tämän kaltaisiin hankkeisiin reilusti kuin olla liian varovainen. Pakollisten investointien aikaistaminen olisi fiksua julkisen rahan käyttöä, sillä matalasuhdanteessa urakat ovat edullisempia. Näin ollen näillä toimilla olisi työllisyyden parantamisen ohella jopa valtion velkaantumista vähentävä vaikutus.

– Luulisi, että hallitustakin tällainen kiinnostaa, sillä olemme edelleen velkaantumassa huolestuttavaa yhdeksän miljardin euron vuosivauhtia, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner toteaa.

Homerakennusten osalta Ruohonen-Lerner nostaa esille myös niiden aiheuttamien terveyshaittojen kustannukset.

– Tarkastusvaliokunnan teettämän tutkimuksen mukaan merkittävien kosteus- ja homevaurioiden terveyshaittakustannukset ovat 450 miljoonaa euroa vuodessa, Ruohonen-Lerner sanoo.

Perussuomalaiset katsovat myös, että nykytilanteessa ARA-lainoituksen valtuuksien lisääminen olisi ollut hyvä elvytyskeino.

PS VERKKOTOIMITUS