Perussuomalaisten torniolainen kansanedustaja Hanna Mäntylä ilmoitti vierailullaan Sallassa lähtevänsä tavoittelemaan jatkokautta kansanedustajana. Mäntylä tapasi Sallassa Itä-Lapin kuntien edustajia sekä kertoi kuntalaisille sote-uudistuksesta.

– Kansanedustajan työ on suurin luottamus, minkä kansalaiset voivat antaa. Tätä työtä ei voi tehdä osa-aikaisesti vaan työhön on sitouduttava 110-prosenttisesti. Jos saan luottamuksen uudelleen, olen valmis sitoutumaan. Olen sanonut, että en lupaa asioita, joita en voi varmuudella toteuttaa. Sen lupaan jatkossakin, että tuon esiin niitä yhteiskunnallisia epäkohtia joita näen ja kuulen. Niihin vaikutan kaikin käytettävissä olevin keinoin, Mäntylä kertoi.

– Kannustusta työn jatkamiselle on tullut paljon. Haluan olla edelleen viemässä maaliin niitä tavoitteita joita olen työlleni asettanut. Haluan ajaa niiden ihmisten asioita jotka yhteiskunnassa on unohdettu tai jotka eivät ääntään saa kuuluviin. Myös sote-uudistus, jota olen saanut olla mukana tekemässä, ja jonka toteuttaminen tapahtuu seuraavan hallituskauden aikana, on todella tärkeä. Se vaatii vielä paljon työtä, samoin kuin sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusjärjestelmän uudistaminen. Töitä siis riittää ja tähän työhön tarvitaan myös kokemusta, jota olen saanut, Mäntylä perustelee päätöstään.

– Seuraavan hallituksen on ryhdyttävä palauttamaan edellytykset työlle ja eri elinkeinoille koko maahan Lappia myöten. Säätelyä ja byrokratiaa on ryhdyttävä kovalla kädellä purkamaan. Kansan jakautuminen yhä rajummin hyvä- ja huono-osaisiin on pysäytettävä. Nämä ovat perimmäisiä syitä miksi olen alun perin politiikkaan lähtenyt. On aina muistettava kenelle tätä työtä tehdään, ja sitä tehdään Suomen kansalle.

Mäntylä on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja perussuomalaisten ainoa edustaja Lapista. Mäntylä toimii myös puolueen 2. varapuheenjohtajana sekä Lapin piirin puheenjohtajana.