
Pirkko Ruohonen-Lerner: Suurtyöttömyys haastaa eduskunnan
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner näkee eduskunnan syksyn äärimmäisen työntäyteisenä, koska puuttumista vaativia isoja asioita on paljon:
”Maan heikkenevä taloustilanne, jatkuvasti vähenevät työpaikat, suurtyöttömyys, verokysymykset, koko julkisen sektorin velkaantuminen ja terveyspalvelujen rapautuminen joissakin kunnissa. Kunta- ja sote-uudistuksella olisi kiire ja sitä pitäisi jatkaa kaikkien eduskuntapuolueiden yhteistyönä. Istuvan hallituksen toimintakyky vaikuttaa halvaantuneelta. Hallitus on julistanut suuria sanoja historiallisista ja fantastisista uudistuksista, jotka kuitenkin ovat näivettyneet valmistelun edetessä. Monet hallituksen esitykset ovat olleet riitaisia ja keskeneräisiä kompromisseja, kuten esitys kunta- ja sote-uudistuksesta. Jopa useat hallituspuolueiden kansanedustajat ovat alkaneet vastustaa hallituksen omaa sote-esitystä. Esimerkiksi tänään HS uutisoi, kuinka vihreät ovat siirtyneet kannattamaan perussuomalaisten Suomen Palvelukunnat -ohjelman keskeistä linjausta, jossa valtakunnallisesti hyvin toimivaa erikoissairaanhoitoa ei lakkauteta, vaan säilytetään ja se ottaa vastuulleen perusterveydenhoidon järjestämisvastuun”, kertoo Pirkko Ruohonen-Lerner.
Vain sotea ja kuntauudistusta
Hallitus on Ruohonen-Lernerin mukaan lähes pysäyttänyt kaiken muun lainsäädäntötyön paitsi sote- ja kuntauudistuksessa telmimisen:
”Hallitukselta on tullut vähän normaaleja hallituksen esityksiä eduskuntakäsittelyyn, minkä vuoksi jopa valiokuntien kokouksia on peruutettu. Uskon, että hitaanlainen tahti jatkuu koko loppuhallituskauden”, ennustaa perussuomalaisten ryhmänjohtaja.
Suomalaisuus etusijalle
Ruohonen-Lernerin mukaan perussuomalainen eduskuntaryhmä nostaa syksyllä isänmaan kannalta merkittäviä asioita parlamenttimme asialistalle:
”Perussuomalaisten oma vaihtoehtobudjetti vuodelle 2013 on pohjapaperi, jota päivitetään syksyllä, kun laaditaan vaihtoehtobudjettia vuodelle 2014. Siitä selviävät perussuomalaisille keskeiset ja tärkeät poliittiset kysymykset. Eduskuntaryhmämme käsittelee kesäkokouksessaan elokuun lopulla myös muita asioita, joita valmistellaan syksyn työlistalle.
”Talouden ongelmiin ja suurtyöttömyyteen pitää löytää toimivia ratkaisuja. Nyt menetetään valtava määrä osaavien ammattilaisten työpanoksesta, kun väkeä on työttömyyskortistossa eikä tuottavassa työssä. Kansalaisten eriarvoistumiskehitystä tulee ehkäistä, asialliset hyvinvointipalvelut kuuluvat kaikille. Esimerkiksi omaishoidon tuki pitäisi ensi tilassa siirtää Kelan hoidettavaksi, jotta ei olisi niin suuria kuntakohtaisia eroja. Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista löytyy ratkaisuja lukuisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.”
Ongelmat odottavat ratkaisuja
Kotimaisten tuotteiden ja palvelujen kysyntää tulee edistää suosimalla suomalaista aina kun se on mahdollista. Elvytystä tulee kohdentaa mm. teiden ja rakennuskannan korjaamiseen. Terveysongelmia aiheuttavat homekoulut ja päiväkodit on korjattava ensiksi ja vasta sen jälkeen on uusien kulttuuritalojen vuoro. Kun elvytysrahaa myönnetään eri tarkoituksiin, tulee varmistaa se, että urakat eivät mene harmaan talouden pyörittäjille. Kunnat voivat sen varmistaa johtamalla itse saneeraushankkeita ja palkkaamalla niihin työntekijöitä. Julkisten palvelujen järjestämisessä tulisi aina varmistaa se, että yritysten ja niiden työntekijöiden verot maksetaan asianmukaisesti Suomen valtiolle ja kunnille.
”Verotuksen ja sosiaalipolitiikan oikeudenmukaisuus on meille tärkeää. Haluamme, että erityisesti pienituloisten kansalaisten ostovoimaa kasvatettaisiin ja heille turvattaisiin toimivat peruspalvelut kaikissa kunnissa. Perussuomalaisten Suomen palvelukunnat -ohjelman toteutuksella terveyspalvelut voitaisiin turvata kattavasti kaikille.
”Kannatamme Suomen itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta, vastustamme EU:n liittovaltiokehitystä. Keskustapuolueen Matti Vanhasen toimiessa pääministerinä vuonna 2010 valittiin väärät lääkkeet, kun lähdettiin myöntämään ensimmäisiä tukipaketteja Kreikalle ja muille ongelmamaille. Nyt euromaiden kriisi on huomattavasti monimutkaisempi ja suomalaisten veronmaksajien taloudelliset riskit valtavat. Valitettavasti eurokriisi on vienyt hallitukselta energiaa ja aikaa, jolloin kotimaiset ongelmat ovat jääneet odottamaan ratkaisuja. Toivottavasti pääsemme toteuttamaan ongelmiin ratkaisuja viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen”, haastaa PS:n ryhmäjohtaja.
Seppo Huhta
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää