Perussuomalaiset katsovat huolestuneina, kuinka Suomen talouden mittarit näyttävät punaista ja uusia irtisanomisuutisia tulee lähes päivittäin. Hallitus ei tässä tilanteessa voi seisoa toimettomana ja odottaa kansainvälisen talouden nousua.

Hallituksen vasemmistopuolueet ovat kuorossa vaatineet budjettielvytystä ja oikeisto rakenteellisia uudistuksia. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin mielestä keskustelusta on virheellisesti saanut kuvan, että nämä toimet olisivat jotenkin toisensa pois sulkevia.

– Näin ei ole, sillä budjettielvytys vaikuttaa lyhyellä tähtäimellä ja rakenteelliset uudistukset pitkällä. Suomi on nyt siinä tilassa, että tarvitsemme kumpaakin, Ruohonen-Lerner sanoo ja muistuttaa, että perussuomalaiset esittivät jo keväällä valtiontalouden kehysten yhteydessä ”viiden paketin ohjelman”, joka sisälsi elvytystä pakollisten tieverkkoinvestointien ja homekoulukorjausten aikaistamisen muodossa sekä useita rakenteellisia uudistuksia.

– Esimerkiksi työllisyyspakettimme sisältää useita keinoja yli 50-vuotiaiden työllisyyden parantamiseen, josta pääministeri Katainen on viime päivinä ollut huolissaan. Vielä kesäkuussa nämä eivät hallituspuolueille kelvanneet, mutta nyt ilmeisesti hallituspuolueetkin ovat heränneet maamme tilanteen vakavuuteen, Ruohonen-Lerner toteaa.

Työkalut puuttuvat

Ruohonen-Lernerin mukaan valtiovarainministeriön budjettiehdotus ei sisällä niitä työkaluja, joilla Suomi saadaan taas nousuun.

– Budjettiesityksen alijäämä on 6,6 miljardia euroa ja työttömyyden odotetaan jatkavan kasvuaan. Näin ollen on selvää, että ilman pikaisia lisätoimia hallituksen keskeisiltä talouslinjauksilta on pudonnut pohja, Ruohonen-Lerner toteaa.

Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen lupaukseen tuoda budjettiriiheen hallituksen päätettäväksi merkittäviä työllisyyttä ja talouskasvua kohentavia rakenteellisia uudistuksia.

– Toivomme, että näin todella on, eikä käy kuten niin monta kertaa aikaisemminkin tämän hallituksen kanssa, eli kovia lupauksia ei lunasteta, Ruohonen-Lerner sanoo ja painottaa, että Suomi ei tarvitse hallitukselta lisää puhetta vaan tekoja.

– Toimintakyvytön hallitus on maamme talouden suurin uhkatekijä, Ruohonen-Lerner summaa.

PS VERKKOTOIMITUS