

MATTI MATIKAINEN
PS-johdon tavoitteena vaalivoitto: Hallitusyhteistyössä on kuuluttava perussuomalaisten äänestäjien tahto
Eduskuntavaalit ratkeavat huomenna. Perussuomalaisten kannatus on ollut jo pitkään kasvussa ja jäsenistön vaali-into kovempaa kuin lähes vuosikymmeneen. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertovat, miksi nyt kannattaa äänestää perussuomalaista vaihtoehtoa.
Perussuomalaisten keskeisiä teemoja ovat suomalaisen työn ja yrittämisen puolustaminen, haitallisen maahanmuuton torjuminen ja vastuullinen taloudenpito. Kaiken politiikan ytimessä on perussuomalaisilla suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus nyt ja tulevaisuudessa.
Puolue vastustaa suomalaisen teollisuuden alasajoa suuruudenhullulla ilmastopolitiikalla, pk-yrittäjien kyykyttämistä verotuksella ja byrokratialla sekä palkkojen polkemista halpatyövoiman maahantuonnilla.
– Mielestämme julkista rahaa tulee käyttää kouluihin, terveydenhoitoon ja vanhuspalveluihin eikä joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitämiseen, toteaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Kannatus kasvanut tasaisesti
Perussuomalaisten kannatus on noussut hurjasti viimeisissä kyselyissä. Kansalaisille alkaa pikkuhiljaa valjeta, että lasku muiden puolueiden ilmastohysteriasta lankeaa heidän maksettavakseen. Myös hallituspuolueiden kyvyttömyys suojella suomalaisia ulkomaalaisten rikollisuudelta on vaikuttanut mielialoihin.
– Uskon, että olemme johdonmukaisella linjallamme pystyneet myös herättelemään uudelleen niitä ihmisiä, jotka ovat pettyneet politiikkaan ja jotka eivät aiemmin ole ilmaisseet lainkaan kantaansa kannatuskyselyissä, Halla-aho sanoo.
Perussuomalaisille tärkeitä ovat asiat, eivät puolueiden tai ihmisten nimet. Puolue on valmis yhteistyöhön kaikkien kanssa, mutta ei kenenkään kanssa millä hinnalla hyvänsä. Hallitusyhteistyön ehtona on, että perussuomalaiset pystyvät hallituksesta käsin edistämään kannattajilleen ja äänestäjilleen tärkeitä kysymyksiä.
Tavoitteena ykköspaikka
Perussuomalaisten tavoitteena on olla eduskuntavaalien suurin puolue. Mitä suurempi kannatus, sitä enemmän puolue pystyy vaikuttamaan.
Monissa kysymyksissä, etenkin haitalliseen maahanmuuttoon liittyvissä, perussuomalaiset on ainoa suomalaisten enemmistön näkemyksiä ajava puolue.
– Olemme myös ainoa puolue, joka korostaa kansallista kokonaisetua sen sijaan, että olisi jonkin yksittäisen intressiryhmän asialla. Pyrimme vastaamaan sellaisiin haasteisiin, jotka koskettavat yhtä lailla duunaria ja yrittäjää, maalaista ja kaupunkilaista, nuorta ja vanhaa, työikäistä ja eläkeläistä, kertoo Halla-aho.
Talous ja työ edellä
Perussuomalaiset lähtivät eduskuntavaaleihin puolueelle perinteisesti tärkeällä teemalla, eli ensin suomalainen työ ja yrittäminen. Puolueen vaaliohjelmaan saatiin terävästi koottua kolme puolueelle tärkeintä teemaa, jotka edustavat perussuomalaisten arvoja pidemmältäkin ajanjaksolta: vain sitä jaetaan mitä on, sitä jaetaan vain tärkeisiin kohteisiin ja yritetään samalla myös kasvattaa jaettavan määrää.
– Perussuomalaisilla on jälleen kerran edessä todella herkullinen tilanne, kun puolueen kannalta kaikkein tärkeimmät vaalit lähestyvät. Varsinkin ehdokaslistasta olen vaikuttunut. Nyt meillä on todella sitoutuneita ehdokkaita, jotka uskaltavat pitää puolueen ohjelmasta kiinni vaalien jälkeenkin, sanoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.
Hallitukseen ei mennä hinnalla millä hyvänsä
Hallitusyhteistyöstä perussuomalaiset eivät sulkisi yksiselitteisesti pois yhtäkään puoluetta, mutta tärkeistä arvokysymyksistä tullaan hallitusneuvotteluissa pitämään kiinni. Jos hallitukseen mennään, pitää perussuomalaisen kädenjäljen näkyä hallitusohjelmassa paljon vahvemmin kuin aikaisemmin.
Nyt puolueella myös on sellaiset ehdokkaat, jotka uskaltavat pitää puolueen arvoista kiinni, eikä hallitukseen mennä hinnalla millä hyvänsä.
– Muun muassa maahanmuuttopolitiikan selkeä kiristäminen on sellainen asia, jota kannattajamme ja äänestäjämme meiltä odottavat. Myös yrittämisen ja työn osalta meillä on tarjota selkeä vaihtoehto muille puolueille. Kokonaisuus loppujen lopuksi ratkaisee, Slunga-Poutsalo kertoo.
Vaaleissa muhii jälleen kerran yllätys
Perussuomalaisilla on eduskuntavaaleissa edessä siitä mielenkiintoinen tilanne, että jos puolue rökittää gallupit samalla lailla kuin vuoden 2015 vaaleissa mutta ei silti yllä samaan äänestysprosenttiin, tullaan perussuomalaisia pitämään valtakunnanmedian taholta vaalien suurimpana häviäjänä. Siinä ei kuitenkaan oteta huomioon sitä tilannetta, josta näihin vaaleihin on lähdetty.
– Tulemme saamaan enemmän kansanedustajia kuin mitä meillä tällä hetkellä on – ehdottomasti.
– Meillä on tarjota äänestäjille perusteellisesti tutkittu poliittinen vaihtoehto kysymykseen kuin kysymykseen. Pystymme puolueena todellakin tarjoamaan sellaisia vaihtoehtoja, mihin muut eivät pysty. Tällaista vaali-intoa en jäsenistössä muista aiemmin nähneeni sitten vuoden 2011 eduskuntavaalien alusajan, Slunga-Poutsalo kiittelee.
Artikkeli on julkaistu Perussuomalainen-lehden numerossa 3/19.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalainen työ ja yrittäminen hyvinvointi suomalaiset Hallitusneuvottelut ilmastopolitiikka Turvallisuus Riikka Slunga-Poutsalo kannatus perussuomalaiset talous Jussi Halla-aho verotus Teollisuus maahanmuutto eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää