PS-ministeriryhmän Pirkanmaan kiertue jatkui lauantaina Tampereella. Aamupäivällä Tammer-hotellissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa ministerit kertoivat, että kuukausi sitten julkaistu EU-komission päästökaupan taakanjakoehdotus ei voi hallitukselle käydä.

– Suomelle on lätkäisty kovat päästövaatimukset. Jos ne toteutuisivat, niin teollisuuden, autoilun ja sähkön hinnat nousisivat. Se vaarantaisi Suomen teollisuuden kilpailukyvyn, olisi epäoikeudenmukaista ja sitä emme voi hyväksyä. Taakanjakoesitys ei vastaa hallitusohjelmaa, perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini totesi.

Ehdotettu taakanjako nostaisi merkittävästi suomalaisen teollisuuden kustannuksia ja näkyisi autoilijalle bensapumpulla. Hallituksen on nyt ilmoitettava tiukka neuvottelukanta, sillä hyväksyminen maksaisi merkittävästi teollisuuden työpaikkoja.

EU:n komission päästöesitys tarkoittaisi Suomelle erittäin raskasta 39 prosentin päästövähennystavoitetta vuoteen 2030 mennessä. Esitys on herättänyt hämmästystä, koska raskaasti saastuttavien Etelä-Euroopan maiden osalta tavoitteet ovat paljon pienempiä. Esimerkiksi Bulgarian tavoite on pyöreä nolla.

SUOMEN UUTISET