Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo toteaa kokoomuksen Verkkouutisissa, että nykyisillä kannatusluvuilla on selvää, että hallitus rakennetaan nykyisen opposition, keskustan ja perussuomalaisten varaan.
Elo tukee näin kerskustanuorten puheenjohtajan Antti Kurvisen Verkkouutisissa esittämää ajatusta, jonka mukaan keskustan ja perussuomalaisten tulee valmistautua yhdessä mahdolliseen yhteiseen hallitustaipaleeseen. Yhteistyö alkaisi Kurvisen mukaan yhteisellä varjobudjetilla, minkä jälkeen neuvoteltaisiin linjasta laajemmin.
Elon mielestä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on tuonut puolueensa lähemmäksi perussuomalaisia kuin hänen edeltäjänsä Mari Kiviniemi.

Kokoomuksen muututtava,
jos se mielii hallitukseen

Elo pitää SDP:tä luontevampana hallituskumppanina kuin kokoomusta. Kokoomus on hänen mukaansa linnoittautunut EU-politiikkaan, joka johtaisi liittovaltioon. SDP on vakuusneuvotteluissa osoittanut valmiutta tiukempaankin politiikkaan, samoin kuin keskusta. http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Simon%20Elo-6039
Elo ihmettelee, kuinka kokoomus saattaa markkinatalouspuolueena kannattaa suorastaan sosialistista tukipakettipolitiikaa, jolla pönkitetään mm. Kreikkaa keinotekoisesti.
– Tämä on täysin markkinatalouden vastainen, suorastaan sosialistinen politiikka. Yksityisten tappiot sosialisoidaan veronmaksajille.
Elon mielestä Kreikka olisi pitänyt saattaa hallitusti eurosta ulos, pistää velkasaneeraukseen ja palauttaa oma valuutta. EU:sta pitäisi tehdä löyhä itsenäisten valtioiden muodostama vapaakauppa- ja talousliitto.
Elon mielestä tukipolitiikan jatkamisen ei pitäisi olla kokoomukselle kynnyskysymys hallitusta muodostettaessa, päinvastoin. Hän toteaa, että kokoomuksella on pari vuotta aikaa muuttaa mielensä.

Veli-Pekka Leskelä