Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Miko Bergbom jatkaa keskustelua koulukampanjasta, jossa nuorisojärjestö pyytää koulujen oppilailta kokemuksistaan opetuksen puolueellisuudesta. Bergbomin mukaan he ovat vastaanottaneet useita kertomuksia nuorilta, jotka ovat kokeneet syrjintää, halveksuntaa, kiusaamista ja tönimistä kanssaoppilailta. Opettajat eivät ole aina kyenneet pitäytymään poliittisesti neutraalina.

Kerrataan kuitenkin vielä, mistä kaikki alkoi:

Koulukampanja alkoi PS-nuorison julkaisemalla viestillä: ”Hei nuori! Onko sinun koulussa perussuomalaisiin suhtauduttu eri tavalla kuin muihin puolueisiin? Käsitteleekö opettajasi puolueita tasavertaisesti, vai näkyykö asenne ja oma poliittinen suunta opetuksessa? Kerro meille kokemuksesi!”

Nuorten julkaisemassa kuvaviestissä luki:

”Kerro meille, jos sinulla on tietoa oman koulusi opetuksen puolueellisuudesta! Kasaamme kaiken tiedon ylös ja viemme asiaa eteenpäin tavittaessa opetushallitukselle saakka. Viestejä ja kuvia voi laittaa Instagramissa, Facebookissa ja sähköpostiin: psnuoriso (at) gmail.com”

OAJ älähti asiasta, ja tapauksesta on uutisoitu pitkin päivää.

Miko Bergbom kommentoi melskettä tänään illalla tiedotteessa:

”Tänään sosiaalisessa mediassa on käynnistynyt myrsky Perussuomalaisen Nuorison alullepanemasta kampanjasta, jossa pyysimme oppilaiden kertomaan kokemuksiaan koulumaailmasta.

Valitettavasti asia on lähtenyt laukalle ja tekemäämme avausta on vääristelty useilla eri keinoilla. Emme ole missään vaiheessa keränneet henkilötietoja, opettajien nimiä, koulujen nimiä emmekä mitään muutakaan rekisteriä, joista tänään meitä on syytetty.

Sen sijaan saimme useita kertomuksia nuorilta, jotka ovat kokeneet syrjintää, halveksuntaa, kiusaamista ja tönimistä kanssaoppilailta. Sekä tarinoita opetustilanteista, joissa opettaja ei ole pystynyt pitäytymään neutraalina poliittisesti.

Yhdessä kertomuksessa rehtori oli syyllistänyt nuorta lukiolaista väärästä puolueesta ja kehottanut harkitsemaan kokoomuksen suuntaan. Prosessi on kesken nuoren ja hänen vanhempien kanssa.

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että Suomessa opetuksen tulee olla täysin puolueetonta jokaisessa tilanteessa, eikä yhtäkään oppilasta tule syrjiä hänen poliittisen mielipiteen vuoksi.”

Perussuomalainen Nuoriso vaatii, että Opetusalan Ammattijärjestö suhtautuu saamiimme huomioihin vakavasti ja ryhtyy ensitöikseen tarkastelemaan opetuksen laatua. Puolueettomuus tulee turvata jokaisessa tilanteessa.”

SUOMEN UUTISET