Kansan Uutisten mukaan vasemmistoliiton puoluehallitus päätti keskiviikkona ohjeistaa erottamaan kansanedustaja Jyrki Yrttiahon. Puoluehallitus perusteli esitystä puolueen vastaisella toiminnalla.

– Puolueen vastainen toiminta liittyy siihen, että Yrttiaho kävi SKP:ssä (Suomen kommunistinen puolue) puhumassa ja sivalsi erittäin voimakkaasti vasemmistoliittoa, kertoo puoluesihteeri Marko Varajärvi.

Yrttiahon puhe on katseltavissa täällä (youtube 9 min, 37 sek):

Yrttiaho kommentoi erottamispäätöstä tiedotteessaan seuraavasti:

– Vasemmistoliiton puoluehallitus tai puoluetoimisto ei ole ollut tässä asiassa minuun mitenkään yhteydessä. Pidän annettuja ohjeistuksia hämmästyttävinä ja perusteluiksi esitettyjä väitteitä perättöminä. Kokousta tervehti mm. Euroopan Vasemmiston hallituksen edustaja Espanjan Antoni Barbara Molina ja lukuisa joukko kansanvälisiä vieraita eri maista. Kansan Uutisissa esitetty väite, että olisin puheessani ”sivaltanut erittäin voimakkaasti Vasemmistoliittoa” ei pidä paikkaansa.

Yrttiaho kertoo arvostelleensa hallitusta ja sen politiikkaa. Hän totesi yli miljardin euron vastikkeettomasta yhteisöverolahjasta yrityksille ja osakkeenomistajille seuraavaa:

– Hallituksessa mukana olevat molemmat vasemmistopuolueet ovat vauhdittamassa omissa ohjelmissaan kiroamaansa verokilpailua […]  Hallituksen budjettikehysriihen  karkeista luvuista ja linjasta voi tehdä vain yhden johtopäätöksen: hallitusvasemmistolla on aika palata periaatteidensa, ohjelmiensa ja vaalilupausten ääreen työtätekevän ja pienituloisen kansan asialle.

Puolueestaan lähtöpassit saanut kansanedustaja toteaa toimineensa eduskunnassa ja kentällä vasemmistoliiton vaalilupausten ja ohjelmien mukaisesti.

– Vasemmistoliiton jäsenten ja järjestöjen palaute on ollut myönteistä ja rohkaisevaa, Yrttiaho toteaa.

PS VERKKOTOIMITUS