Perussuomalaisten puoluesihteeri Ossi Sandvik hämmästyi Ylen poliittisista johtopäätöksistä kunnallisvaalien tuloksesta. Ylen tulkinnan mukaan perussuomalaisten kansanedustajien määrä olisi putoamassa 26 kansanedustajaan nykyisestä 39.

– Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa saimme 5,4 % kannatuksen ja vuoden 2011 eduskuntavaaleissa 19,1 % kannatuksen. Jos samalla suhdeluvulla toteutuu vuoden 2015 eduskuntavaalien tulos, niin silloin poliittiset mannerlaatat järisevät aiheuttaen eduskunnan istuntosalissa todellisen tsunamin, Sandvik huomauttaa.

Sandvikin mielestä on poliittista itsepetosta muuntaa mitään vaaleja toisen erillisen vaalin lopputulokseksi tai edes leikkiä paikkajakoleikkejä. Presidentin-, kunnallis- ja eduskuntavaalit ovat aina erillisiä vaaleja, joita ei tule verrata toisiinsa.

– Perussuomalaisten kunnallisvaalitulos on historiallinen menestystarina. Sitä on turha yrittää himmentää millään muuntoleikeillä.  Näiden vaalien kautta perussuomalaiset saivat sillanpää aseman lähes jokaiseen Manner-Suomen kuntaan. Tulemme rakentamaan kahden vuoden aikana ainakin näihin kuntiin aktiivisesti ja näkyvästi toimivat yhdistykset. Tämän organisaatiomme vahvistamisella tulemme vuonna 2015 eduskuntavaaleissa taistelemaan ykköspaikasta, Sandvik muistuttaa.