Ohessa perussuomalaisten puolustusvaliokunnan jäsenten Jussi Niinistön, Pentti Oinosen ja Ismo Soukolan kannanotto turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon.
 
Hallituksen tänään eduskunnalle antama turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko oli sen olennaisimman kysymyksen osalta rimanalitus. Hallitus ei kyennyt ottamaan yhteistä kantaa siihen, mikä on puolustusmenojen taso vuoden 2015 jälkeen.
 
Kun tasokorotusta ei kirjattu selontekoon hallituksen kantana, jää asia ratkaistavaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa ja niiden jälkeisissä hallitusneuvotteluissa. Tilanne vaikeuttaa Puolustusvoimien pitkän tähtäimen hankintojen valmistelua ja toimintaa. Tällä menolla Puolustusvoimien on jatkettava toimintojen supistamista.
 
Puolustusvoimauudistuksen jälkeen lähitulevaisuudessa häämöttänee puolustusuudistus, jossa ryhdytään tinkimään yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustuksesta. Puolustusvoimien johto kokee olevansa pakotettu aloittamaan puolustusuudistuksen suunnittelun. Tämä on seurausta Kataisen hallituksen ryhdittömyydestä, linjattomuudesta ja oman maan puolustuksen tulevaisuutta koskevasta piittaamattomuudesta.