EU:n pankkidirektiivi torppasi Scandlinesin lauttatilaukset Turun telakoilta. Turku menetti jälleen elintärkeät tilaukset ministereiden ja virkamiesten ylimielisten ja typerien direktiivitulkintojen takia, jyrisee perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

– Tämä on kansallinen häpeä! Tämä voi ajaa alas koko telakkatuotantomme. Näin ei saa käydä. Direktiivitulkinta on ajamassa sadat pk-yritykset konkurssiin ja työ loppuu tuhansilta.

– Kansallisesti ei muka voi tehdä mitään. Kyllä voi, kunhan on tahtoa. Pankkien ja rahoituslaitosten holhoavat säännöstöt on sorvattava mahdollistamaan pk-yritysten ja projektiluonteisten tuotantojen, kuten telakoiden, tarvitsema käyttöpääomarahoitus. Päätökset on tehtävä heti, Putkonen vaatii.

Neuvottelujen alla oleva tilaukset varmistettava

Putkonen esittää myös vaihtoehtoisen tavan turvata Turun telakan neuvottelujen alla olevat tilaukset.

– Kuntien eläkevakuutusta Kevaa ei rasita yhtä holhoavat riskinottosäännökset kuin pankkeja ja työeläkeyhtiöitä. Kaukomatkailutarpeen sijaan Kevan hallituksella on nyt mahdollisuus tehdä isänmaallinen teko ja pääomittaa Turun telakkaa niin, että neuvottelujen alla olevat tilaukset voidaan varmistaa.  Kohtuullinen tuotto toteutuisi varmasti. Laskelmassa on huomioitava kuntien eläkevakuutusten työpaikkojen säilymisen kautta tulevat tulot, joilla välillisesti rahoitetaan myös kuntien työpaikat.

– Nyt tarvitaan rohkeutta ja luovuutta, Putkonen tietää.

PS VERKKOTOIMITUS