Se on vähän outoa keskustelua, että ihmisten ilontunteista vedetään jotain tulkintoja, että ne on natsitervehdyksiä, ihmetteli perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Ylen aamu-tv:ssä
Uuden vaihtoehdon varapuheenjohtaja Tiina Elovaaran tyhjästä kehittämää kohua.

Elovaaralla oli mielestään todistusaineistoa siitä, että Jyväskylän puoluekokouksessa olisi esitetty natsitervehdyksiä, kun ääntenlaskenta osoitti Jussi Halla-ahon voittaneen puheenjohtajakisan lauantaina. Tosiasiassa Elovaaran video oli sunnuntailta, ja kädet olivat ylhäällä äänestyksen johdosta.

Puolue noudattaa tehtyjä ohjelmia

Slunga-Poutsalo pitää kovin vieraana ajatuksena, että puolue lähtisi nyt profiloitumaan johonkin ihan muualle, esimerkiksi laitaoikeistoon. Puolueella on voimassa olevat ohjelmat, jotka käsittelevät muitakin asioita kuin maahanmuuttoa. Ne ovat koko puolueen hyväksymiä, eikä kukaan ole niitä muuttamassa, jatkokauden saanut puoluesihteeri muistuttaa.

Slunga-Poutsalo sanoo, ettei aio alkaa selitellä jäsenistön puheita, mutta korostaa, että perussuomalaisissa edelleenkään ei ole sijaa minkäänlaiselle natsitoiminnalle.

Marko Hamilo