Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ruotii blogissaan suomalaismedian suhtautumista Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puheisiin Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta.

– Trump otti esiin Ruotsin maahanmuuttopolitiikan puhuessaan lauantaina kampanjatilaisuudessaan Floridassa, viitaten määrittelemättömiin edellisillan tapahtumiin. Niin kutsuttu ”vastuullinen media”, julkisuuden henkilöt ja poliitikot kilvan irvailivat lehtien palstoilla, internetissä ja sosiaalisessa mediassa sillä, kuinka Ruotsi on maahanmuuton lintukoto ja Trump täysin hakoteillä.

– Todellisuus kuitenkin koitti ja maanantai-ilta alkoi 90 %:sti maahanmuuttajien asuttamassa Tukholman lähiössä Rinkebyssä tulipalojen, möykkäämisen ja kivienheittelyn merkeissä, Ronkainen kirjoittaa.

Malmössä palaa harva se yö

Ronkainen toteaa vastuullisen median ”heränneen” uutisoimaan tilanteesta vasta, kun Ruotsin poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia puolustaakseen itseään.

– Malmösta tosin ei Suomen mediassa enää hiiskuta sanallakaan, vaikka siellä lähes joka yö autot palavat eikä palokunta voi mennä paikalle ilman poliisisaattuetta, Ronkainen kirjoittaa.

Ruotsin ulkoministerille herätys

Ronkainen ihmettelee myös Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin lausuntoa Trumpin puheen jälkeen. Wallström totesi, että ministeriö ryhtyy oikomaan vääriä tietoja sosiaalisessa mediassa.

– Onko Wallström todella tilanteen tasalla vai pitäisikö hänen lähteä ulos ministeriön työhuoneestaan ja ottaa maanalainen Rinkebyhyn tai lento Malmööseen, tuohon pohjoismaiden murhapääkaupunkiin, jossa tehdään suhteessa väkilukuun 3 kertaa enemmän murhia kuin Lontoossa?

– Ruotsin tie olisi Suomenkin tulevaisuutta, mikäli perussuomalaiset eivät olisi hallituksessa tekemässä muutoksia maahanmuuttopolitiikkaan, Ronkainen muistuttaa.