EK on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok.), joka aloittaa tehtävässä saatuaan eron valtioneuvoston jäsenyydestä ja eduskunnasta. Uutistietojen mukaan pääministeri Jyrki Katainen ei näe tapauksessa jääviysongelmaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner pitää Kataisen suhtautumista naiivina. Ruohonen-Lernerin mielestä Häkämiehen siirtyminen elinkeinoministerin tehtävästä suoraan elinkeinoelämän päälobbariksi on vähintäänkin kyseenalaista.

– On tärkeää, että kansalaiset voivat kaikissa tilanteissa luottaa valtionhallinnon ja poliitikkojen riippumattomuuteen. Vaikutusvaltaisen ministerin hyppy yksityiselle sektorille saman alan tehtäviin ei ole omiaan ruokkimaan tätä luottamusta.

Ruohonen-Lerner toteaa, että ministerillä on toki oikeus halutessaan siirtyä yksityisen sektorin palvelukseen, mutta saman alan töiden suhteen tulisi olla käytössä erikseen määritelty karenssi, jotta riippumattomuus ei vaarannu ja kansalaisten luottamus järjestelmään säilyy.