Puheenjohtaja Jimmie Åkesson on päättänyt murtaa Ruotsin perinteisen poliittisen kahtiajaon. Hän haluaa valtiopäiville kolmannen ryhmän ja on päättänyt ottaa puolueensa kylkeen sekä kokoomuksen että kristillisdemokraatit. Åkesson haluaa myös gallupeissa hyvin menestyneen keskustan reviirille, sillä hänen mukaansa ”konservatismi on hyvin lähellä maaseudulle tärkeitä arvoja”. Siksi ruotsidemokraatit tulee olemaan myös uusi ”maaseudun puolue”.

Puheenjohtaja Åkesson piti jo etukäteen vuoden merkittävimmäksi luonnehditun puheensa ruotsidemokraattien kesäkokouksessa Sölvesborgissa, kotiseudullaan. Perinteiseen tapaansa hän aloitti uhkakuvilla, jotka nyt liittyivät terrorismiin.

– Meidän täytyy ponnistella kaikin käytettävissä olevin keinoin ja resurssein pitääksemme huolen siitä, että terroristit työnnetään takaisin koloihinsa, joista he ovat ryömineet esiin.

Åkessonin kannanotto sai kuulijat spontaanin riemun valtaan ja kättentaputuksiin.

Aftonbladet-lehden mukaan Åkessonilla oli puheessaan myös aivan uunituore esitys, hän haluaa ottaa käyttöön hoitopaikkojen turvaluokituksen.

– Jos pelottava ja rauhaton meno jatkuu yhteiskunnassamme, täytyy meidän pian kyetä erottamaan uhkaavasti käyttäytyvät potilaat sekä heidän sukulaisensa ynnä ystävänsä muista potilaista.

Vaikka Åkessonilla ei ollut lukuja käytettävissään, hän kertoi väkivallan ja sen uhan lisääntyneen yhteiskunnassa ja se väistämättä heijastuu myös hoitolaitoksiin.

– Konservatismin ja maaseudun ajatusmaailman välillä ei ole suurta eroa, Åkesson pohti puheessaan ja haluaa siksi tehdä ruotsidemokraateista myös maaseudun puolueen.

– Kuinka keskustapuolue voi olla millään tavalla uskottava maaseudun puolustaja, kun se samalla tekee veroehdotuksia, jotka ovat isku vasten maaseudulla asuvien kasvoja, Åkesson kysyi.

Puheensa lopuksi Åkesson kehotti kannattajiaan äänestämään kirkkovaaleissa, sillä ”kirkkoa ei pidä jättää vasemmistoliberaalisen eliitin käsiin”.

Suomen Uutiset