Saksassa on perustettu tukijärjestö Juutalaiset AfD:n puolesta, Financial Times kirjoittaa. Järjestön mukaan AfD-vaihtoehtopuolue on ainoa saksalainen puolue, joka on sataprosenttisesti lupautunut puolustamaan maan juutalais-kristillisiä arvoja. Järjestön perustaja Dimitri Schulz on ollut AfD:n jäsen jo neljä vuotta.

Vaihtoehtopuolue AfD on tiukasti linjannut islamin ja juutalaisvihan kuuluvan yhteen. AfD:n mukaan islamin opit eivät ole yhteensopivia Saksan perustuslain kanssa.

AfD on aiemmin saanut palstatilaa joidenkin sen jäsenten antisemitistisistä puheista. Holokaustista selviytynyt juutalaisjärjestön johtaja Charlotte Knobloch oudoksuu uutta järjestöä.

Tukijärjestön perustajajäsen Wolfgang Fuhl kuitenkin toteaa, että AfD:llä on kymmeniä tuhansia jäseniä. Yksittäisistä kannanotoista huolimatta puolue ei ole antisemitistinen.

Fuhlin mukaan tukijärjestö auttaa säilyttämään juutalaisuuden Saksassa ja muualla Euroopassa. Hän alunperin vastusti tukipaketteja Kreikkaan, mikä sai hänet liittymään puolueeseen. Fuhl on halunnut myös rajoittaa maahanmuuttoa Saksaan.

Henri Alakylä