
Sampo Terho: Britannia ja Hollanti taipuvat jo perussuomalaisten linjoille
Europarlamentaarikko Sampo Terhon (ps.) mukaan yhä useammat maat taipuvat jo perussuomalaisten kannattaman kevyemmän EU:n linjoille. Ensin uuden linjauksen teki Britannia, kun pääministeri David Cameron esitteli ohjelmansa ”Uuden EU:n” rakentamiseksi. Nyt on vuorossa Hollanti omalla ohjelmallaan.
Terho kertoo Hollannin 54 kohdan ohjelmasta blogissaan http://www.sampoterho.net/?p=2665
Hollannin hallitus linjasi ohjelmansa 21.6. Siinä julkaistiin pitkä lista asioista, jotka pitäisi siirtää EU:n päätösvallasta kansalliselle tasolle tai joita pitäisi muuttaa EU:ssa.
Tehokkuutta lisättävä
– Läpileikkaavana tavoitteena ohjelmassa on tehokkuuden ja selkeyden lisääminen. Erillinen yhdeksän kohdan periaateohjelma ottaa esiin mm. seuraavia seikkoja: EU:n toiminnan on perustuttava selkeään lailliseen perustaan sopimuksissa, EU:n tulisi keskittyä lainsäädännössään päälinjoihin, analysoitava uuden säännöstön kustannukset ja tehtävä yleinen vaikutusarviointi. Alankomaat on myös kiinnostunut johtamaan näitä uudistuksia ollessaan EU:n puheenjohtajamaa vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.
– Ohjelma on tiukka linjaus liittovaltiokehitystä vastaan yhdeltä unionin perustajajäsenistä. Alankomaat haluaa nyt käydä avointa keskustelua siitä, mikä todella on mielekästä tulevaisuuden unionissa. Tämä tulee kuin vastauksena David Cameronin alkuvuodesta tekemään avaukseen uudesta, kevyemmästä unionista. Ensireaktiot Lontoosta ovatkin olleet myönteisiä, vaikka Alankomaat ei Iso-Britannian tapaan halua avata perussopimuksia, Terho kirjoittaa.
Perussuomalaisten linja
on toteuttamiskelpoinen
– Perussuomalaisena voin todeta, että Alankomaiden linjaus EU:n tasolla toimimisesta vain silloin kun se on selkeästi tarpeellista, on hyvin lähellä puolueemme linjaa. Tänä vuonna siis jo kahden EU-maan hallitukset ovat omaksuneet EU-linjan, jota me yritämme ajaa Suomenkin linjaksi. Iso-Britannian ja Alankomaiden esimerkit osoittavat, ettei linjamme ole radikaali tai toteutuskelvoton, Terho tulkitsee.
Veli-Pekka Leskelä
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää